23948sdkhjf

Sprænger rammerne: 150 millioners projekt skal genudbydes

Udbud på plejecenter må annulleres på grund af prisstigninger på energi og byggematerialer

Eksploderende priser betyder, at boligselskabet Lejerbo og Holbæk Kommune vil genudbyde byggeriet af et nyt plejecenter i Holbæk.

Alle tilbud, som er tikket ind, var ganske enkelt for høje, oplyser Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten af byggeriet ved at sænke vores krav. Men når alle indkomne bud ligger væsentlig over vores økonomiske ramme, så finder vi det nødvendigt at annullere det nuværende udbud og lave et nyt. Det kommer desværre til at betyde en yderligere forsinkelse af plejecentret, siger John Harpøth, formand for Udvalget for Ældre og Sundhed i Holbæk Kommune.

Plejecentrets totalentreprise havde en værdi af 150 mio. kr., fremgår af udbudsmaterialet.

Fire til seks måneder

Byggeriet skulle være sat i gang i andet kvartal 2023. Nu kommer kommunen ikke uden om en forsinkelse, da forventningen er, at det vil tage omkring 4-6 måneder at få et nyt udbudt gennemført. 

Undervejs vil Holbæk Kommune undersøge, om man kan justere på udbuddet eller andre parametre. Kommunen vil også se den samlede økonomiske ramme efter i sømmende.

Kommunalbestyrelsen gav i 2020 grønt lys til at opføre plejecentret på en tidligere svømmehalsgrund på Vandtårnsvej i Holbæk i samarbejde med en almen boligorganisation.

Valget faldt på Lejerbo, som vil stå for opførelse af byggeriet, og som efterfølgende vil eje og drifte de 80 almene plejeboliger. Udgifterne til plejecenterets servicearealer driftes af Holbæk Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11