23948sdkhjf

Konkurs og i gang igen: Går fra 100 til 45 mand

Tab af opgaver halverer omsætningen i det nye Bo-Hus, der ikke har arbejde til alle

Den 9. januar fik de godt 100 ansatte ved entreprenørvirksomheden Bo-Hus nyheden om, at firmaet i i Nykøbing Falster var taget under konkursbehandling. Ti dage senere var der godt nyt; store dele af entreprenørfirmaet var overtaget og fik nyt liv i det nye firma Bo-Hus A/S.

Nyheden er dog ikke lige god for alle de tidligere ansatte, fortæller Bo Jørgensen, der var ejer af det konkursramte firma og direktør under det nye ejerskab, til Folketidende.dk.

Særligt tabet af en stor entreprise på byggeriet af Sundbyskolen for Guldborgsund Kommune, der mangler i forhold til at genansatte alle:

- Det kan vi desværre ikke. Der har været 45 mand på skolen og fire funktionærer, siger Bo Jørgensen til Frdb.dk og uddyber, at der ventes at være arbejde til 40 medarbejdere i første omgang.

Mister halvdelen af omsætningen

Med henvisning til Sundbyskolen oplyser Bo Jørgensen desuden, at omsætningen i det nye firma bliver halveret.

I 2021-regnskabethavde den konkursramte entreprenørforretning en omsætning på 190 mio. kr. og et resultat på 3 mio. kr.

Ved konkurs havde Bo-Hus igangværende projekter i porteføljen for over 400 mio. kr.

Ud over skolebyggeriet overtager det nye Bo-Hus ikke et 52 boliger stort projekt i Albertslund . Derimod vil firmaet videreføre to byggerier i Nykøbing, et seniorboliger i i Maribo og et projekt for i Vordingborg for Vordingborg Boligselskab.

Netop Sundbyskolen var ifølge Bo Jørgensen skyld i konkursen, da Guldborgsund Kommune afviser at betale mere for end den aftalte pris på 143 mio. kr. for det forsinkede og fordyrede projekt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125