23948sdkhjf

128 boliger skyder byudvikling i gang på industrigrund

De store, grå industribygninger på DLG-grunden i den sydlige del af Østerbro i Nykøbing Falster har i mange år ligget øde hen. Men inden længe begynder udviklingen af et helt nyt boligområde på grunden med både private- og almennyttige lejeboliger.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

På et byrådsmøde traf politikerne den sidste beslutning, der manglede, for at området nu kan forvandles til et rekreativt og grønt boligområde.

I den gældende kommuneplan var området allerede udpeget til byudvikling, og i tilbage oktober vedtog kommunens teknik, klima og miljøudvalg en ny lokalplan, så der kan bygges boliger.

– Det er en af Østerbros bedst beliggende grunde helt ned til vandet, og når den nu forvandles til et åbent og grønt boligområde med store fællesarealer, skaber vi sammenhæng mellem Lindholmområdet, skoven og Guldborgsund, siger borgmester Simon Hansen i pressemeddelelse og uddyber, at visionen er at gøre området til et aktiv for hele bydelen.

Ja til 128 boliger

Helt konkret besluttede byrådet i sidste uge at give tilladelse til opførelsen af 64 almennyttige boliger i fire punkthuse. Derudover er det planen, at der skal opføres 64 private lejeboliger i fire andre punkthuse. I alt 128 familievenlige boliger med åbne og grønne fællesarealer. Desuden skal der skal etableres en offentlig hovedsti fra Lindholmkvarteret og helt ned til Guldborgsund kaldet ”Det vilde strøg”.

Det er projektudvikleren Dansk Arealudvikling, der har set potentialet i grunden og som skal stå for udviklingen af både ejerboligerne og de almennyttige boliger. 

– Vi har i forvejen et godt kendskab til Lolland-Falster og Nykøbing, og set med vores øjne og erfaring kan dette område udvikles til et både flot og interessant boligområde, siger Allan Munk, direktør i Dansk Arealudvikling, i pressemeddelelsen.

Når plangrundlaget er endeligt på plads, er Dansk Arealudvikling klar til at sætte gang i byggeriet.

Dansk Arealudvikling beskæftiger sig med projektudvikling af arealer og ejendomme, samt salg af bolig, erhvervs- og detailbyggeri.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172