23948sdkhjf

Giver grønt lys til karréprojekt med 260 lejeboliger

Der er stadig efterspørgsel på nybyggede lejeboliger, lyder det fra bygherren Skanska

Herlev Kommune har nu givet grønt lys til byggetilladelsen, og dermed kan et større byggeri af lejeboliger fløjtes i gang i kommunen. Det skriver Skanska, der er bygherre på projektet, som skal kunne huse 500 beboere. 

Byggeriet kaldes Hørkær Have og kommer til at bestå af 264 boliger i op til 11 etager i en U-formet karré tæt på Herlev Torv. Karréprojektet er tegnet af C.F. Møller Arkitekter, mens HHM A/S er totalentreprenør.

- Der er fortsat stor efterspørgsel på lejeboliger, så derfor sætter vi gang i byggeriet af Hørkær Have på et tidspunkt, hvor flere i branchen forholder sig afventende. Det er et lidt udfordret marked, men der er en stærk interesse for nybyggede og energivenlige lejeboliger centralt i Herlev, siger Kristian Møller Petersen, der er projektudviklingschef for Skanskas boliger.

Går efter guld

Hørkær Have får flere forskellige typer af lejligheder, på mellem to og fem værelser. Den gennemsnitlige lejlighedsstørrelse bliver på 85 kvm. Alle lejligheder får enten altan eller terrasse.

Lejlighederne skal omgives af fællesarealer med grønne gårdmiljøer, en tagterrasse, et drivhus og et mindre fælleshus med mødelokaler, kontorpladser, køkken og fællesvaskeri.

Der skal bygges efter DGNB Guld-certificeringen, lyder det.

Det indebærer for eksempel, at fællesvaskeriet etableres med genanvendt regnvand, at det delvist får dækket sit elforbrug af solceller, mens selve byggeriet sker med brug af en række forskellige genbrugsmaterialer til lejligheder og fællesarealer.

Byggestarten lyder i denne måned, og Skanska regner med, at første etape af Hørkær Have står færdig i december 2024, anden etape i marts 2025 og tredje og sidste etape i juni 2025.

De bygger Hørkær Have

  • Bygherre: Skanska A/S.
  • Arkitekt: C. F. Møller Architects.
  • Ingeniør: WSP.
  • Totalentreprenør: HHM A/S.
  • Areal: 22.739 Kvm

Om Skanska 

Skanska er en projektudviklings- og entreprenørkoncern med ca. 30.000 medarbejdere i Europa og USA og en årlig omsætning på 147,6 mia. svenske kr. i 2021. 

I Danmark udvikler Skanska kontorer, hoteller og boliger i Storkøbenhavn og står bag mere end 400.000 kvm erhvervs- og boligprojekter.

Skanska har aktuelt ca. 90.000 kvm egne projekter under opførelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125