23948sdkhjf

Bygherre får lov til at fjerne 2400 kvm beskyttet natur

Nu er den måske sidste forhindring ryddet af vejen for, at 2400 kvm beskyttet natur i Silkeborg kan fjernes for at skabe plads til etageejendomme

Silkeborg Kommune og en bygherre har nu lov til at gå videre med planerne om nye etageejendomme på et område, hvor der indtil nu har ligget beskyttet natur.

Det fremgår af en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Der er tale om et område i Lysbro med både mose og skov, der ligger i sammenhæng med et vandhul. I alt er det beskyttede område 7300 kvm, men kommunen vil reducere det til 4900 kvm. I alt er det altså 2400 kvm beskyttet natur, der skal ryddes.

På den måde kan der gøres plads til to byggefelter, hvor der kan laves nye etageejendomme.

Det har vakt stor kritik i lokalområdet, hvor flere hellere vil bevare området, som det er nu.

- Det skriger til himlen, sagde Niels Bøgholm, der er pensionist og beboer i kommunen, til TV2 Østjylland i august 2021.

Han kunne ikke forstå, at politikerne vil bygge i det naturskønne område.

- Jeg synes, at de er bygge-liderlige, og jeg synes, at de tager alt for meget hensyn til bygherrer. Der er store byggeinteresser, og dem ligger de under for, tilføjede Niels Bøgholm om byrådet.

I september 2021 gav Silkeborg Kommunes klima- og miljøudvalg dispensation til at rydde det 2400 kvm store beskyttede skovområde.

Det skete blandt andet, fordi det var menneskeskabte ændringer af terrænet, der var skyld i, at det kunne blive omfattet af naturbeskyttelsesloven.

Medlem af Klima- og Miljøudvalget Susanne Jacobsen (V) fortalte i august 2021, at området har stået stille, siden det tidligere byggeri - en mindre fabrik - blev fjernet, og der derfor kom vandhuller, der gjorde, at dele af området er kommet under naturbeskyttelsesloven.

Sagen endte herefter i Miljø- og Fødevareklagenævnet, fordi Dansk Ornitologisk Forening klagede over afgørelsen.

Men her er sagen altså faldet ud til fordel for Silkeborg Kommune og bygherren, der nu altså kan få lov at gå videre med planerne om etagebyggerier.

Et flertal i nævnet mente, at der her er tale om et særligt tilfælde, der kan begrunde, at man dispenserer fra naturbeskyttelsesloven.

Afgørelsen kan ikke ankes, men kan dog blive bragt for en domstol, hvis den bliver anlagt inden for seks måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109