23948sdkhjf

Sidste spadestik til nyt universitetshospital

Første spadestik til en ny sterilcentral på Sjællands Universitetshospital i Køge er taget. Det var samtidig det sidste af en række spadestik til regionens fremtidige universitetshospital, der bliver bygget i etaper.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

– Det er det sidste "første spadestik" her på Region Sjællands enorme byggeprojekt, lød det fra regionsrådsformand Heino Knudsen, da han tog fat på gravearbejdet til en ny sterilcentral.

– Uden sterilcentral, intet universitetshospital! Det er her, de kirurgiske instrumenter bliver gjort rene, steriliseres, pakkes og opbevares, indtil de skal bruges på operationsstuerne, lød det ifølge pressemeddelelsen også fra regionsrådsformanden.

Sterilcentralen opføres som totalentreprise af G.L.V. Entreprise og forventes færdig i 2024. 

Det er den sidste etape af i alt otte bygninger på Sjællands Universitetshospital, som skal stå færdigt i 2025 og tages i fuldt brug i 2026.

– Vi har det sidste halvandet år arbejdet hårdt på at projektere en lille, men meget vigtig del af det samlede byggeri, og nu glæder vi os til for alvor at komme i gang med at opføre bygningen, siger Aris Rasul, projektleder fra G.V.L. Entreprise, ifølge pressemeddelelsen.

Robotter vasker op

Arbejdsgangene i den eksisterende sterilcentral er manuelle. Men i den nye bygning bliver flere processer automatiseret. Selvkørende robotter skal hjælpe til og håndtere flowet gennem instrumentvasken og kan aflaste personalet med de tunge løft.

Sterilcentralen får to etager og en kælder, der er forbundet til resten af hospitalet via en tunnel. I tunnelen vil selvkørende robotter transportere færdigpakkede vogne med sterilt udstyr og forbrugsvarer hen til operationsstuerne.

Der opføres et to-etagers højlager på 14 meter, hvor software styrer beholdningen og angiver varens placering. Så er det nemmere for personalet at finde det udstyr, der skal pakkes på vognene.

Det er nødvendigt med en ny og større sterilcentral. Det færdige universitetshospital bliver næsten tre gange større end i dag. Der er i dag 17 operationsstuer. I 2025 vil der være 41 rum til kirurgiske indgreb. Sterilcentralen kommer til at være åben 24/7 og levere rent kirurgisk udstyr til cirka 150 operationer i døgnet.

Sjællands Universitetshospital i Køge

  • Sjællands Universitetshospital i Køge opføres i etaper som en udvidelse af det eksisterende hospital og koster i alt 4 mia. kr. (2009-priser). 
  • Den største etape består af fire senge- og behandlingsbygninger med et samlet areal på knap 115.000 kvm brutto til 2,4 mia. kr. Bygningerne her omfatter blandt andet fødeafdeling og akutafdeling. 
  • Totalentreprenør på senge- og behandlingsbygningerne er Joint Venture Itinera/CMB samt rådgiverne Politecnica og EKJ Rådgivende ingeniører. 

Region Sjælland

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Turbulent tid giver fremgang og dystre udsigter hos Rockwool
Bedste regnskab til dato fra rådgiverkæmpe
Milliardkrav til Storstrømsbroen på vej i voldgiften
Aftale på plads: Så stor bliver havneudvidelsen i Aarhus
Rockwool gentager: Holder fast i den russiske forretning
Hoffmann-boss: - De næste 12 måneder ser absolut fornuftige ud
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156