23948sdkhjf

Tredje rejsegilde for samme bygherre i Høje Taastrup

Udviklingen af Søkvarteret i bydelen Nærheden ved Hedehusene i Høje Taastrup Kommune tager for alvor fart med onsdagens rejsegilde for projekterne Kastanje Huset og Kastanje Rækkerne. Samtidig var det udvikleren FB Gruppens tredje rejsegilde i bydelen.

Det skriver FB Gruppen, der er projektudvikler på Søkvarteret, som rummer hele den østlige del af Nærheden, i en pressemeddelelse.

Her fremhævede fungerende borgmester i Høje Taastrup Kommune, Kurt Scheelsbeck, blandt andet de beslutninger, som Høje Taastrup Kommune har taget sammen med forskellige udviklere, som "de helt rigtige" og rettede en tak til håndværkerne, som har nået en vigtig milepæl. I den forbindelse takkede han også FB Gruppen:

– Vi har siden 2020 udviklet fem lokalplaner for FB Gruppen, og en sjette er på vej. Det har kunnet lade sig gøre på baggrund af en konstruktiv og frugtbar dialog, sagde Kurt Scheelsbeck ifølge pressemeddelelsen.

Komplekse rækkehuse

Kastanje Rækkerne opføres med to og tre tager samt fire til seks værelser. Fælles for rækkehusene er, at boligens hjerterum er det store opholdsrum i stueetagen. De første 20 rækkehuse er indflytningsklare fra 1. juli 2023, mens de to sidste etaper forventes indflytningsklare om cirka et år

Anders Bidstrup fra IngCon lagde i sin tale vægt på, at arbejdet med rækkehusene har været komplekst, men at det nu er blevet en spidskompetence.

Søkvarteret og Nærheden i Høje Taastrup

• Den nye bydel Nærheden ligger på et 65 hektar stort område ved Hedehusene Station i Høje-Taastrup Kommune og skal inden 2028 danne rammerne om 7.000 beboeres hjem. Der skal samlet set bygges omkring 350.000 etagekvadratmeter fordelt på cirka 3.000 boliger.

• NærHeden P/S blev stiftet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg i 2013 med det formål at udvikle et eksempel på fremtidens forstad

• Høje-Taastrup Kommune har investeret i den nye bydel med blandt andet en bro over banen, et idrætscenter til springgymnastik og en ambitiøs skole, som udvikles i samarbejde med Lego Education

• FB Gruppen er projektudvikler på Søkvarteret, der rummer hele den østlige del af Nærheden.

• Området kommer til at rumme omkring 1.600 boliger fordelt på forskellige ejerformer. Området vil være en blanding af forskellige boligtyper som rækkehuse, kædehuse, punkthuse og opgangshuse med lejligheder og et bofællesskab.

Kilde: FB Gruppen

– Inden vi startede, var der noget nervøsitet omkring byggeriet af rækkehusene, fordi de er komplekse med mange kotespring og facetter, men vi fik virkelig løst alle problemer. Alt kører efter planen, og der er et godt flow. En stor tak til alle håndværkere, sagde Anders Bidstrup.

Kanstanje Huset kommer til at bestå af 48 lyse lejligheder fordelt på to, tre og fireværelses boliger. Indflytningen i Kastanje Huset vil efter planen ske fra 1. juni 202.

Rækkehusene og Kastanje Huset er tegnet af Sweco Architects.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127