23948sdkhjf

Udpeger vinder af nyt friplejehjem i Vallensbæk

Venteliste til kommunens plejeboliger har netop fået Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk Kommune til at lade udviklingsselskabet GreenLiving stå for byggeriet af et nyt plejehjem. Samtidig er velfærdsorganisationen Diakonissestiftelsen valgt til at drive friplejehjemmet med 48 boliger, når det står færdigt, forventeligt i 2024.

Det skriver Vallensbæk Kommune i en pressemeddelelse.

Friplejehjemmets 48 boliger bliver indrettet i mindre enheder med 12 boliger i hver. Der er desuden indtænkt hensyn til mennesker med demens, og hverdagens gøremål er planlagt med ro, nærvær og overskuelighed for øje.

Diakonissestiftelsen har til huse på Frederiksberg og har desuden et plejehjem i Gentofte.

– Vi lægger stor vægt på at skabe et plejehjem med fokus på hjemlighed. Det vil opleves både i arkitektur og indretning og i vores tilgang til den enkelte beboer og pårørende. Vi bygger på 160 års tradition for at give omsorg og se det enkelte menneske. Vi planlægger med, at en gruppe medarbejdere fra vores plejehjem på Frederiksberg flytter med til Vallensbæk, udtaler konstitueret adm. direktør Janne Elsborg i pressemeddelelsen.

Det nye friplejehjem bliver en del af Egeskov Byhave, som er en ny lokalplan, politikerne netop har vedtaget, der giver mulighed for byfortætning med blandede byfunktioner med boliger og erhverv.

Byggeriet bliver en sammenhængende række af bygninger langs motorvejen med støjisolerede facader. Rækken af bygninger bliver i fire til otte etager, så den også kan støjafskærme de udendørs opholdsarealer syd for bebyggelsen. To bygninger i rækken bliver i 14 etager.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.125