23948sdkhjf

Jysk tømrerfirma med overskud og 30 ansatte er gået konkurs

Lystrup-entreprenør er gået konkurs efter år med vækst. Ifølge medie er det virksomheden selv, der har indsendt konkursbegæringen

Tømrerfirmaet SL-Byg ApS er taget under konkursbegæring, fremgår det af virksomhedsregistret CVR. 

Virksomheden udfører tømrer-, gulv- og snedkerarbejde for både private, erhverv og kommunale bygherrer og betjener ifølge selskabets hjemmeside "det meste af Midtjylland" fra kontoret i Lystrup ved Aarhus.

Ifølge Århus Stiftstidende er det ledelsen bag SL-Byg, der selv har begæret sig konkurs. Det oplyser kurator Mads Flemming Petersen således til mediet. 

SL-Byg havde ifølge det seneste regnskab for 2021 en medarbejderstab på 30 personer samt en bruttofortjeneste på 14,3 mio. kr. På bundlinjen stod der i seneste regnskabsår samtidig 1,1 mio. kr.

Ramt af konkursbølgen 

Regnskabet for 2022 er endnu ikke offentliggjort, men af de tidligere regnskaber kan det aflæses, at tømrervirksomheden er vokset betragteligt de seneste år. Medarbejderstaben voksede således fra 17 ansatte i 2020 til 30 ansatte i 2022, ligesom at der i samme periode var en klækkelig vækst på både bruttofortjeneste og overskud.

Ifølge CVR ejes SL-Byg af Søren Uffe Lundbergh og Nick Brøgger, hvoraf sidstnævnte også er direktør i selskabet. 

Det har ikke været muligt kommentar fra ledelsen omkring, hvorfor virksomheden har været nødsaget til at dreje nøglen om.

Men som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har skrevet, er bygge- og anlægsbranchen aktuelt ramt af en regulær konkursbølge som følge af særligt stigende priser på byggematerialer. 

Antallet af byggekonkurser er steget støt i løbet af 2022 og ligger nu omtrent dobbelt så højt som i starten af året.

I oktober måtte i alt 155 byggevirksomheder således dreje nøglen om. Heraf var 69 firmaer med beskæftigelse, viser tal, som analysefirmaet eStatistik har bearbejdet for SMVdanmark.

SL-Byg.dk ApS
Regnskabsår 2021
Valuta mio. kr.
Bruttofortjeneste 14,3
Resultat af primær drift 1,5
Resultat før skat 1,5
Årets resultat 1,1
Egenkapital 1,3
Antal ansatte 30
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078