23948sdkhjf

Nye stier skal forbinde by og land i Nordsjælland

Hillerød Kommune udbyder nye stiforbindelser mellem ny grøn bydel, nyt hospital og ny s-togs station

Den nye grønne bydel Favrholm syd for Hillerød kommer indenfor de nkommende år til at rumme Nordsjællands Hospital, en S-togsstation og en masse nye boliger og erhverv.

Hillerød Kommunes vision er, at Favrholm bliver et centrum for et levende hverdagsliv i et område, hvor førende internationale kompetencer inden for life science, klima- og miljøviden vokser frem.

For at borgere og ansatte kan komme rundt til fods, udbyder kommunen nu et projekt, der omfatter to nye stiforbindelser mellem Favrholm og Hillerød By, samt en stiforbindelse mellem Nyt Hospital Nordsjælland og Favrholm Station.

De tre stier (Stationsstien, Salpetermosestien og Pøle Å stien) vil alle koble sig op til stinettet omkring det nye Hospital Nordsjælland. Ifølge udbudsmaterialet er Pøle Å stien og Salpetermosestien sti/vej i terræn, mens delstrækning af Stationsstien er en ny stibro gennem et moseområde med blød bund.

Forurenet jord

Ifølge Hillerup Kommune bliver alle tre stier centrale forbindelser i Hillerød og Favrholm med mange daglige brugere.

Moseområdet ved stationsstien er beskyttet natur, som begrænser udstrækningen af arbejdsområdet og kræver god logistik fra entreprenøren.

Store dele af Pøle Å stien er beliggende i et område med forurenet jord, som kræver særlig håndtering.

Aflevering i 2024

Entreprisen til en anslået samlet værdi af 53,5 mio. kr. eksklusive moms er beliggende i Region Hovedstaden og Hillerød Kommune. Tidsplanen for Stationsstien er opstart i januar 2023, mens opstart af Pøle Å stien og Salpetermosestien er i foråret 2023, bortset fra en kortere delstrækning på Salpetermosestien, hvor opstart skal ske i foråret 2024.

Aflevering af entreprisen skal ske senest 30. april 2024, og delstrækning af Salpetermosestien afleveres senest 17. juni 2024.

Læs mere på Projektagenten.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127