23948sdkhjf

Cowi styrker sin digitale position med opkøb

Cowi køber Flux Automated Design med 18 ansatte

Rådgiveren Cowi udvider koncernen med opkøb af Flux Automated Design, et dansk ingeniørfirma med 18 ansatte i Rødovre ved København, skriver Cowi i en pressemeddelelse.

Virksomheden leverer konsulentydelser inden for byggebranchen og udvikler softwareløsninger til automatisering af den tidlige fase af projekteringsprocessen.

"Cowi, og dets arkitektdivision, Arkitema, kan nu tilbyde endnu mere digitaliseret og automatiseret rådgivning til kunder med store byggeri- og industriprojekter. Fra og med onsdag var Flux Automated Design nemlig en del af Cowi-koncernen", lyder det.

- Med opkøbet får vi tilført nye værdifulde digitale kompetencer og værktøjer. Flux  bidrager med specialistviden inden for blandt andet softwareløsninger til automatisering af projekteringsprocesser, især i de tidlige faser, og kan endvidere hjælpe os med at imødekomme efterspørgslen på dokumentation af projekters miljøpåvirkning tidligt i faserne, siger divisionsdirektør for Byggeri og Industri i Cowi, Frans Dupont, i pressemeddelelsen.

Skærper projektering

Flux Automated Design vil i første omgang operere som selvstændig enhed under eget brand, men i tæt samarbejde med de nye kolleger i Cowi og Arkitema. Cowi og Arkitema har allerede et effektivt projekterings-setup, men skærper med opkøbet nu også kompetencerne på digitalisering af projekteringsfasen yderligere.

Byggebranchen står over for en række skærpede krav, blandt andet til dokumentation af projekternes CO₂- aftryk.

- Disse krav oplever vi medfører en stigning i efterspørgslen på endnu tidligere at kunne lave designløsninger, også inden for ingeniørfagene, hvilket netop kræver automatiseringsværktøjer, tilføjer han.

- Med Flux får vi adgang til kompetencer og softwareløsninger, som betyder, at vi kan
arbejde mere effektivt i den tidlige projektfase. De kommer blandt andet med værktøjer, som giver mulighed for hurtigt at starte et BIM-projekt og automatisk skitsere, hvordan de tekniske installationer vil se ud i praksis i projektet. Og det giver et styrket udgangspunkt for at gennemføre næste projektfase, siger Niels Treldal,
der er senior director for Digital Transformation og Innovation i Cowi.

Samtidig giver opkøbet også Flux bedre muligheder for at vækste forretningen og
udvikle flere produkter.

- Vi får et stærkt udgangspunkt for at realisere vores vision om at være pioner i byggeindustrien og en væsentlig IT-leverandør til byggebranchen. Vi ser en fremtid, hvor branchen i vidt omfang skal indarbejde digitalisering og automatisering, fordi det giver værdi for alle aktører, uagtet om det er bygherrer, entreprenører eller rådgivere, siger managing director i Flux Automated Design, Jan Holsøe, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer: - Ved at forene kræfter og kompetencer kan vi nu sætte vores viden og
services i spil i forhold til Cowi/Arkitemas projektportefølje og kundebase - og parallelt samskabe nye innovative ydelser og services, siger managing director i Flux Automated Design, Jan Holsøe, i pressemeddelelsen.

Flux Automated Design er specialiseret i tekniske installationer i bygninger, men fokus fra starten i Cowi vil være at udvide inden for konstruktioner også.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.141