23948sdkhjf

Banker sætter flere penge til side til tab i byggebranchen

De stigende renter betyder, at de fleste byggeprojekter bliver mindre rentable at gå i gang med, og derfor sætter bankerne nu ekstra af til tab på kunder i byggebranchen

Den danske bygge- og anlægsbranche lider i højere grad end andre brancher af stigende inflation, materialepriser og renter, og det reagerer landets banker nu på.

Jyllands-Posten har således foretaget en gennemgang af de store bankers regnskaber, og her fremgår det ifølge mediet, at Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank, Nykredit Bank og Spar Nord har øget hensættelserne til virksomheder indenfor bygge- og anlægssektoren med 16 pct.

Udlånet er i perioden samtidig steget med 1,6 pct.

- Bygge- og anlægsbranchen er en af de mest konjunktur- og rentefølsomme brancher og rammes ofte som den første af såvel kriser som opture, siger Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, til Jyllands-Posten.

Har fordoblet hensættelserne 

Ifølge mediet har Nykredit næsten fordoblet hensættelserne til bygge- og anlægssektoren fra 202 til 400 mio. kr. fra årets begyndelse og frem til udgangen af 3. kvartal. 

I Sydbank er hensættelserne vokset med 42 pct.

Det betyder, at de store banker nu har afsat 1,8 mia. kr. til at dække tab i bygge- og anlægssektoren mod 1,5 mia. kr. ved årets begyndelse. Trods stigningen er der stadig tale om et meget lavt niveau.

Den største stigning i hensættelser er ifølge Jyllands-Postens gennemgang sket til virksomheder inden for branchen ”energiforsyning”. Her har bankerne i år hensat yderligere 318 mio. kr., så de nu har en stødpude på 533 mio. kr. til at dække tab. Det svarer til en stigning på 148 pct. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156