23948sdkhjf

Fem totalentreprenører bliver til tre - de kan vinde 77 østjyske plejeboliger

Det er slut med at fare vild på lange gange, når Galten Plejecenter står helt klar i 2026 med 77 nye plejeboliger, der bygges sammen med de 10 eksisterende plejeboliger vest for Aarhus.

Fem totalentreprenører har vist interesse for at blive en del af projektet, hvoraf tre nu er blevet prækvalificeret til at komme med tilbud på byggeriet inden jul i år, oplyser Skanderborg Kommune i en pressemeddelelse.

De tre totalentreprenører, der nu skal i gang med at udregne tilbud og forslag til indretningen af byggeriet, er Dansk Boligbyg, EMR Murer og Entreprenør og NCC Danmark.

– Opførelsen af Galten Plejecenter er udbudt i Totalentreprise med forhandling. Forhandlingen forventes at foregå i januar-marts 2023 med endelig bedømmelse og politisk godkendelse medio 2023, forklarer bygherrerådgiver og projektleder ved Kommunale Bygninger, Anlæg og Ejendomme, Betina Brumé Haacks, i pressemeddelelsen.

– Medio 2023 forventer vi at offentliggøre vinderprojektet og Totalentreprenøren, hvorefter den endelige planlægning af byggeriet begynder. Vi forventer første spadestik medio 2024, tilføjer hun om tidsplanen.

Skaber småsamfund

Foruden 77 nye plejeboliger vil det kommende byggeri på Søndergade 29 også indeholde café, sundhedsklinik, legeplads, aktivitetsrum og små og store møderum, som blandt andet lokale foreninger kan benytte.

Byggeriet er planlagt over to etaper, og de ældre borgere flytter ind, efterhånden som etaperne er færdige.

De nye boliger konstrueres med fokus på at skabe mindre klynger af boliger, så det bliver nemmere at overskue for den ældre borger. Udover at give de ældre borgere hyggelige småsamfund, skal det også være en fordel for personalet.

– Med klynger af boliger under samme, store tag, bliver det nemmere at hjælpe hinanden på tværs i personalegruppen. Samtidig kan ældre og pårørende eksempelvis se frem til små køkkener, hvor de kan hjælpe til med madlavning eller hygge med hjemmebag, fortæller Betina Brumé Haacks.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14