23948sdkhjf

Politisk hykleri rammer erhvervslivet hårdt

Selvom alle ved, at politikerne i en valgkamp lover guld og grønne skove, så er det på grænsen til hykleri, når politikerne igen-igen lover at gøre noget ved bureaukratiet og de administrative byrder, som truer med at klemme livet ud af virksomhederne. Hykleri, fordi politikerne, når de har plantet deres bagdele på taburetterne i Folketinget, ikke gør noget ved problemerne.

En analyse fra SMVdanmark viser, at selvstændige i gennemsnit bruger 3,5 time hver eneste uge på at indrapportere til offentlige myndigheder. Det svarer til, at ca. 35.000 ansatte i virksomhederne arbejder fuldtid udelukkende for at tilfredsstille det offentliges indberetningskrav.

Det er jo et vanvittigt bureaukrati, som det tilmed er vanskeligt at skabe et overblik over. Indberetningskravene kommer nemlig fra mange forskellige myndigheder.

Et af kravene til den politiker, som du sætter dit kryds ved den 1. november, bør derfor være, at han eller hun forpligter sig til at få skabt overblik over omfanget af administrative byrder. Dernæst skal der luges ud i byrderne og reglerne, så mange af de 35.000 ansatte, som i dag arbejder fuldtid i virksomhederne med at indberette, kan bruge tiden på mere produktive, lønsomme og meningsfyldte opgaver. Det samme gælder de offentligt ansatte, som tumler rundt med de mange data hos myndighederne.

For der mangler jo medarbejdere til rigtige opgaver i samfundet. Både i de private virksomheder og i det offentlige!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109