23948sdkhjf

Fra affald til ny ressource: Knauf genanvender gips i stor stil

Gips har helt unikke egenskaber i det cirkulære byggeri. Gips er nemlig et 100% genanvendeligt materiale, som vi i Danmark har god tradition for at recirkulere i produktion af nye gipsplader.

Op til 30% recirkuleret gips i Knauf gipsplader

Gips er et rent og naturligt materiale med helt unikke cirkulære egenskaber. Materialets sammensætning og egenskaber forbliver de samme over tid, hvilket sikrer en uovertruffen holdbarhed. Samtidig er det grunden til, at gipsen kan genanvendes igen og igen.

Knauf er i Danmark pionerer inden for genanvendelse af gips og har genanvendt gips siden 1980’erne. Ved at indtænke cirkularitet i både produktudvikling og produktion, sikrer virksomheden, at de kan tage afskær fra opbygning og gamle gipsplader retur efter udtjent levetid. Og begynde cirklen forfra. Dette bevirker, at nye gipsplader fra Knauf består af op til hele 30% recirkuleret gips.

Returordning via autoriserede affaldsbehandlere

I tæt samarbejde med autoriserede affaldsbehandlere modtager Knauf forarbejdet gipsaffald fra byggebranchen og landets genbrugsstationer og recirkulerer i produktion af nye produkter. Herved genanvendes gipsen i et såkaldt ’closed-loop’, hvor materialets værdi fastholdes i det økonomiske kredsløb og kan indgå i nye gipsprodukter igen og igen.

For at Knauf kan genanvende gipsen, kræver det, at entreprenøren og håndværkeren formår at frasortere gipsaffaldet korrekt ude på byggepladserne. Dette gøres i lukkede gipscontainere, som herefter afhentes af affaldsbehandleren og oparbejdes fra brugte gipsplader til rent gipspulver.

Knauf genanvendelse af gips. Ved hjælp af et veletableret retursystem recirkuleres gipsaffald i produktion af nye gipsplader hos Knauf. (Foto: Knauf A/S)

Knauf har ambitioner om mere genanvendelse

Genanvendelse af gips er til stor glæde for samfundet og naturen, da udvinding af jomfruelig gips undgås. Derved sparer Knauf både på naturens ressourcer og nedbringer samtidig CO2-aftrykket i forbindelse med transport og produktion.     

Med op til 30% recirkuleret gips i nye gipsplader, er Knauf allerede godt på vej mod en mere cirkulær fremtid. Men ambitionerne stopper ikke her. Virksomheden arbejder nemlig målrettet på at modtage større mængder genbrugsgips fra det danske marked og er villig til at foretage store anlægsinvesteringer for at sikre mest mulig genbrugsgips sendes til genanvendelse i Danmark.    

Du kan læse meget mere om genanvendelse af gips hos Knauf på www.knauf.dk.

Om Knauf

Knauf A/S er en dansk producent og leverandør af gipsplader, akustiske gipslofter og byggesystemer til letbygkonstruktioner. Knauf har leveret produkter og services til den danske byggebranche i mere end 50 år og kan med sit brede produktsortiment levere 75% af komponenterne til et byggeri. Knauf A/S er en del af den familieejede Knauf Gruppe, som på verdensplan tæller mere end 40.000 medarbejdere. Heraf er godt 200 medarbejdere ansat i det danske Knauf selskab med hovedkontor og lokal gipsproduktion i Hobro, Nordjylland.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109