23948sdkhjf

Byggepartner bag endnu en skoleombygning i Nordsjælland

Skoleombygningerne i Egedal Kommune frem mod 2028 er godt i gang. Nu starter ombygningen og udvidelsen af Balsmoseskolen i Smørum.

Torsdag 6. oktober skrev entreprenør Juul & Nielsen og Egedal Kommune under på aftalen om moderniseringen, og dermed igangsættes byggeriet på Balsmoseskolens arealer, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Moderniseringen indeholder byggeriet af et nyt multihus med nye SFO-faciliteter, flere nye klasse- og faglokaler og en ny multisal. I multihuset bygges det, kommunen betegner multifunktionelle kvadratmeter med lokaler, der kan benyttes af forskellige brugere i flere sammenhænge. Multisalen vil således kunne bruges af skole og skolefritidsordning (SFO) i dagtimerne og af foreninger efter skole- og SFO-tid.

Multihuset bliver et synligt udadvendt byggeri i området. Husets store vinduesbånd åbner sig op mod omgivelserne for at skabe forbindelse til cykelsti, naturområdet og skolegård, Fra køkken og café er der mulighed for at åbne op til omgivelserne ved for eksempel sommerarrangementer og fællesspisning. I Multihuset får de mindste klasser og mini-SFO en helt ny afdeling med basislokaler, musikrum og billedkunst og en stor sal til bevægelse. Der er desuden grupperum til fordybelse.

På den nuværende skolebygning renoveres skolens facader. Indendørs bliver håndværk- og designlokalet ombygget. Personale- og ledelsesfaciliteterne forbedres med ny indretning og bedre adgangsforhold, ligesom de får rum til forberedelse, kollegialt samvær og frokostpauser.

På skolen etableres der kreative læringsmiljøer, som giver mulighed for, at man kan lære og undervise på nye måder. I fællesområder bliver der for eksempel indrettet zoner til skolearbejde og hygge og der bliver skabt nye siddepladser.

Egedal Kommunes byggepartnerskab om skoler

Egedal Kommunes strategiske byggepartner til renovering og modernisering af skoler løber over årene 2021-2024 med en øvre ramme på op til 400 mio. kr. Heraf er der øremærket 250 mio. kr. til udbygnings- og renoveringsopgaver på de fire skoler: Søhøjskolen, Maglehøjskolen, Balsmoseskolen og Boesagerskolen.

Teamet Juul & Nielsen, som består af totalentreprenør Juul & Nielsen, EKJ Rådgivende Ingeniører, Dansk Energi Management, Rubow Arkitekter og Nerd Architects, vandt partnerskabet i november 2020.

Skolebyggeri i Egedal

Balsmoseskolen er den anden skole i rækken af skoler i Egedal Kommune, som ombygges som del af et større indsats for at forbedre skolerne i kommunen. Frem mod 2028 ombygges Egedal Kommune skoler for at sikre de bedste fysiske rammer for børnenes udvikling.

- Vi har i flere år haft fokus på byggerierne. Nu vil vi også rette fokus på det skoleliv, der skal udspille sig i skolen, herunder trivsel og strukturer, der giver en god skolegang. Alt sammen noget, der skal give et løft inden for de moderniserede rammer og nye indretninger på skolerne, som renoveringerne giver, siger Jens Skov, formand for Skole- og Uddannelsesudvalget i Egedal Kommune, i pressemeddelelsen.

Søhøjskolen var den første i rækken af skoler, som ombygges. Nu følger så Balsmoseskolen og derefter Boesagerskolen i Smørum, hvor ombygningen ventes at starte tidligt næste år. Herefter går vi i gang med planlægningen af Maglehøjskolen i Ølstykke. Kommunes øvrige skoler skal også ombygges og renoveres.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156