23948sdkhjf

Sidste huldæk er på plads over 550 menneskers kommende arbejdsplads

NCC og PensionDanmark markerede en milepæl i byggeriet af et nyt, 13.000 kvm kontorhus på Marmormolen i Københavns Nordhavn, da det sidste huldæk blev monteret i taget sen eftermiddag d. 5. oktober.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Med med sidste betonelement på femte etage, har de to råhus-bygninger nået deres fulde højde, og det blev fejret med grillede pølser og glade gæster.

I det ene råhus er man ifølge projektchef Ulrik Christiansen fra totalentreprenøren NCC allerede i gang med installationsfagene, den indvendige aptering og facadebeklædning.

Nu, hvor projektet er over halvvejs, kan det videre arbejde begynde i det andet råhus.

– Som totalentreprenør har vi både lavet funderingsarbejdet og grundvandssænkning og senere bygget råhuset, så vi bringer mange af vores stærke kernekompetencer i spil, siger Ulrik Christiansen om arbejdet.

– Det bliver et meget markant kontorhus med nye byggeløsninger, der viser omtanke for miljøet, og en unik placering på kanten af byen og havnen. Håndværkerne leverer en flot indsats, og vi glæder os allerede til at se det færdige byggeri, siger Marius Møller, direktør i PensionDanmark, ifølge pressemeddelelsen.

Byggeriet rummer en række innovative tiltag inden for byggematerialer. Blandt andet benyttes cementtypen Futurecem, som har et lavere CO2-udtryk end tilsvarende cementtyper, i størstedelen af vægelementerne og som fugebeton. 

Tilsvarende benyttes Greensteel i stålbjælker, og der benyttes upcyclede materialer i akustikpaneler, lamper og trægulve.

Bygningen opføres også i overensstemmelse med PensionDanmarks bæredygtighedsprogram og skal som minimum opnå bæredygtighedscertificering DGNB Guld.

Kontorhuset er på 11.000 kvm og får plads til cirka 550 faste arbejdspladser, mødecenter og kantine til cirka 240 personer. Derudover er der bygget parkeringskælder, og i stueetagen kommer der til at være lokaler til butikker samt cykelparkering, så det samlede bygningsareal bliver cirka 13.000 kvm.

Projektet er tegnet af PLH Arkitekter, NCC benytter ingeniører fra Rambøll, og Acting Bygherrerådgivning er bygherrerådgiver på projektet sammen med Sweco.

Kontorhusets to bygningsdele skal forbindes med en elegant gangbro i femte etages højde.

Det forventes at stå færdigt i sommeren 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

2.123