23948sdkhjf

Forsvaret annullerer millionudbud

Der er tale om et udbud på Antvorskov Kaserne, som Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har valgt at annullere. Nyt ventes at blive offentliggjort i denne eller næste uge

Der er blevet trukket i håndbremsen på en udbudt hovedentreprise på Antvorskov Kaserne i Slagelse. 

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har besluttet at annullere udbuddet anslået til 65 mio. kr. 

Det går på opførelse af en garage med materiel- og mandskabsfaciliteter som briefingrum, pudsestue, omklædning og badefaciliteter. En bygning på cirka 3.400 kvm. 

Dertil kommer nedbrydning og miljøsanering af eksisterende bremseprøvestand samt etablering af ny bremseprøvestand, etablering af befæstede arealer og afvanding omkring bygninger. 

Nyt udbud på vej

Ifølge bygherren er udbuddet blevet annulleret, da Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse ønsker at "foretage rettelser i udbudsbekendtgørelsen og udbudsmaterialet for så vidt muligt at minimere økonomiske konsekvenser som følge af markedssituationen og øge det potentielle ansøgerfelt". 

"Det vurderes ikke, at rettelserne kan foretages uden, at det potentielt vil udgøre en ændring af grundlæggende elementer, hvorfor Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse annullerer udbuddet og snarest muligt foretager et genudbud", lyder det videre. 

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad udpeger projektchef Christian Enemark i et skriftligt svar fire steder, der bliver rettet:

- Ejendomsstyrelsen har valgt at ændre i betingelserne for AB18 §35 kompensation for ekstraordinære prisstigninger, ved at reducere kravet fra 10 pct. til 5 pct., før entreprenøren kan være berettiget til kompensation for ekstra ordinære prisstigninger, skriver han og fortsætter:

- Derudover har man valgt at ændre vedståelsesfristen fra 90 dage til 60 dage, for igen at minimere risikoen for entreprenøren i forbindelse med tilbudsafgivelse.

- Sidst men ikke mindst er omsætningskravet fra tidligere referencer reduceret for at muliggøre det for flere entreprenører at efterleve mindstekravene, også er der rettet en fejl under vurderingskriterierne, så det ikke giver en bedre vurdering at have lavet flere ens byggerier på samme byggefelt.

Han oplyser, at projektet genudbydes fredag den 7. oktober eller 10. oktober. 

- Så det vurderes kun at forsinke projektet cirka to-tre uger, lyder det. 

Planen har været byggestart i første kvartal 2023 og byggeafslutning i fjerde kvartal 2024.

Del af større projekt

Udbuddet på Antvorskov Kaserne er en del af det samlede projekt Modernisering af Hærens Mandskabs- og Materielfaciliteter - fase 2 og 3. 

Der er tale om et langsigtet faseopdelt projekt bestående af en række delprojekter, som skal være med til at sikre et kvalitetsløft af Hærens faciliteter samt forbedrede garageforhold for Hærens køretøjer.

- Modernisering af Hærens Mandskabs- og materielfaciliteter fase II og III er afsluttet på Skive kaserne, Holstebro kaserne og delvist på Ryes kaserne, derudover arbejdes der forsat på videreførelse af projektet i Oksbøllejren efter JFP A/S' konkurs. De resterende projekter er enten i udbud eller forventes udbudt inden slutningen af 2022, oplyser Christian Enemark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Voldgift og dødsfald: Overskud halveres hos familieejet nedriver
Fugtplaget børsbygning i København renoveres for millioner
Midtvejs: God kemi og færre siloer på Bispebjerg Hospital
Lancerer metode: Sådan minimerer man vente- og spildtid på byggepladsen
Trygfondens tredje familiehus har entreprenør på plads
To af tre byggevirksomheder har polstret sig til krise
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.158