23948sdkhjf

Spejler omgivelserne – fynsk entreprenør opfører 97 nye boliger i Kalundborg

Opførelsen af 97 svanemærkede boliger, Munkesøhuse, i Klosterparken i Kalundborg er netop sat i gang. Totalentreprenøren 5E Byg står for realiseringen af boligerne.

Det oplyser AP Ejendomme, der står bag projektet, i en pressemeddelelse.

Munkesøhuse bliver opført på en 13.800 kvm stor grund i parken og er fordelt på syv punkthuse med cirka 8.800 etagemeter boliger. Fælles for boligerne, der bliver fra 49-110 kvadratmeter, er, at de alle får altaner med udsigt til Klosterparken.

Udover at blive certificeret med Svanemærket vil boligerne i fundamenterne blive opført med CO2-reduceret cement.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, forventer, at boligerne er opført i maj 2024.

Sadeltag og varianter af røde tegl

Med sin beliggenhed betegnes Klosterparken som en vigtig del af centrum i Kalundborg og bliver derfor opført med respekt for området, lyder det fra folkene bag.

– Klosterparken er en central og meget vigtig del af Kalundborg med en stor historie. Vi ser det derfor som vores pligt at sørge for, at vores boliger kommer til at passe ind i området. Derfor har vi sammen Arkitema gjort os meget umage med at sikre, at vores moderne boliger skal passe naturligt ind, siger Peter Olsson i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Omgivelsernes sadeltagsmotiver og varianter af røde tegl bliver derfor direkte afspejlet i vores boliger. Lokalplanen gav os mulighed for at bygge 10.000 kvm boliger, men af respekt for området bygger vi ikke fuldt ud. I alt bygger vi 8.800 kvm boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157