23948sdkhjf

Boligtilbud omkring beskæftigelseshus vælger vinderhold

I Malling syd for Aarhus etablerer Aarhus Kommune et nyt handicaptilbud med i alt 32 boliger. Nu er totalrådgiverholdet fundet med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen og P+P Arkitekter og landskabsarkitekterne Terra Nova som vinder.

Det oplyser P+P Arkitekter i en pressemeddelelse.

Byggeriet skal være med til at sikre rammerne om en god, tryg hverdag for beboerne og understøtte deres muligheder for et selvstændigt, aktivt og sundt liv. De 32 handicapboliger bliver fordelt på fem boenheder, der disponeres som en stor hesteskoformet bygning.

Fem prækvalificerede hold

Aarhus Kommune havde Ifølge overvågningsplatformen Projektagenten fem prækvalificerede teams til handicapboligerne i Malling. 

De fem temas var:

  • Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S med Sweco Denmark og Arkplan ApS Landskabsarkitekter
  • Cubo Arkitekter med Drias Rådgivende Ingeniører og Skaarup Landskab
  • Friis & Moltke Architects med Green Sustainable Landscape, Rønslev Rådgivende Ingeniører og Lene Metner, PsykologCentret
  • Ingeniørfirmaet Viggo Madsen med P+P Arkitekter
  • Rum, EKJ med Rådgivende Ingeniører og Bymunch by- og landskabsdesign

Kilde: Projektagenten

Alle boligerne har egen udgang til privat terrasse og vender ud mod det omgivende terræn. Ind mod det fællesgårdrum brydes bygningen op i små enheder, som nedskalerer bygningen og skaber et hyggeligt miljø med små gårdrum og opholdsnicher.

I midten af gårdrummet placeres personalefaciliteterne og et stort lærings- og beskæftigelseshus, der bygges i to etager og vil blive et centralt mødested for beboerne og udefrakommende brugere. Dermed vil der – lyder det fra P+P Arkitekter – blive god mulighed for både at dyrke det nære fællesskab i egen boeenhed og det større fællesskab i læringshuset og de rekreative udearealer i det fælles gårdrum.

Den økonomiske ramme for opgaven udgør ifølge overvågningsplatformen Projektagenten 70,5 mio. kr. ekskl. moms i prisniveau 2022, hvor håndværkerudgifter udgør cirka 52 mio. kr.

Handicaptilbuddet i Malling forventes indflytningsklar i 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127