23948sdkhjf

Pæn dansk interesse for Bauma

Godt 30 danske virksomheder udstiller på verdens største messe for entreprenørmateriel

Verdens største udstilling for entreprenørmateriel løber af stablen i dagene 24.-30. oktober i München i Sydtyskland. Mere end 3.000 udstillere og omkring en halv million gæster ventes på kæmpearrangementet, som i mange måneder har været under forberedelse. 

30 danske virksomheder har valgt at booke stand på udstillingen, og det er en ret bred sammensætning af virksomheder, lige fra FL Schmidt, der sælger store cementfabrikker, til Soroto der producerer og sælger tvangsblandere til byggeriet. 

Alt materiel 

Messen er fokuseret på maskiner og materiel til byggeri og minedrift, og derfor findes der både de helt små og de helt store maskiner, sidstnævnte så store, at det tager flere uger at samle dem på stedet. 

Men ikke nok med det. Dertil kommer de OEM-producenter, det står for original equipment manufacturers, og det vil igen sige de store internationale brands af entreprenørmaskiner, som har en importør eller forhandler i Danmark. Og det gælder mærker som Liebherr, der har udstillingens absolut største stand. Det gælder Caterpillar, Hitachi, Case, Hyundai og Komatsu bare for at nævne nogle. Af andre mærker er Wirtgen, Hamm, Vögele som vi også kender i Danmark.

Ikke alle er med

Der er også nogle, der ikke er der denne gang. Det gælder for eksempel JCB og Volvo, som denne gang har valgt Bauma fra. 

Hovedemnerne for udstillingen er opdelt i fem kategorier, nemlig digitalisering, emissioner, bygge- og anlægsmetoder - og teknologier, selvkørende/autonome maskiner og endelig moderne minedrift.

På listen over danske udstillere er der også danske OEM'er. Blandt andre udstiller Hydrema via deres tyske selskab.  Unicontrol - en dansk virksomhed i stor udvikling fra Odense, der arbejder med maskinstyring og udvikling af autonome løsninger til entreprenørmaskiner, samt Trackunit A/S, der stammer fra Nordjylland, og producerer sporingssystemer og telematik. 

Liftområdet er også stort på Bauma, og her er jyske Omme Lift en af udstillerne.

En af de store

En af de helt store er naturligvis det største brand indenfor området i verden, nemlig Caterpillar, som er repræsenteret på alle kontinenter. 

Her vil der på Bauma findes en meget stor Caterpillar-stand, der viser alle de områder, både inden for minedrift og på entreprenørområdet, som det store amerikanske firma er involveret i.

Det er tyske Zeppelin, der er Caterpillars repræsentant på messen, som det også er i Danmark.

Og Bauma har kvadratmeter nok til det hele.  200.000 kvm indendørs udstilling, 414.000 kvm. udstilling udendørs. Antallet af udstillere er dog lidt under 2019, hvor man nåede op på rekord, nemlig 3.500 udstillere.

Desuagtet er der så rigeligt at kigge på, og traditionen tro er der mange danskere, der finder vej til München i det forhåbentligt fine oktober-vejr, og det hele falder naturligvis sammen med Oktoberfesten i den bayerske hovedstad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.141