23948sdkhjf

Mursten fra gammel borgmesterbolig bliver til ny  daginstitution for 120 børn

Fredericia Kommune har indgået aftale med entreprenørfirmaet Anton Knudsen Egtved A/S om byggeriet af en ny daginstitution, Børnehuset Engparken, tæt ved Madsby Legepark i Fredericia.

Processen omkring opførelsen af en ny daginstitution startede i sommeren 2021, og med den nye aftale er planen, at 120 børn kan indtage den nye daginstitution i foråret 2024.

– Det er ret præcist et år siden, at beslutningen om en ny daginstitution med placering i Madsby Enge blev taget, fortæller Ole Steen Hansen, der er formand for Børne- og Skoleudvalget, i en pressemeddelelse fra Fredericia Kommune.

Anton Knudsen Egtved A/S arbejder sammen med en række andre aktører, blandt andet arkitektfirmaet Gjørtz Andersen Arkitekter, Drias Rådgivende Ingeniører, Urbanlab Nordic, Kondens Arkitekter og Bygherrepartner.

Der er afsat 35 mio. kr. til det samlede projekt, hvoraf de 31. mio. kr. er afsat til totalentreprenøren. De resterende midler skal blandt andet bruges til køkken, møbler, mobile garderobepladser med videre.

Den nye daginstitution kommer til at brede sig over et areal på omtrent 1.300 kvm.

Med mursten fra den gamle borgmesterbolig

Et af bedømmelseskriterierne i forbindelse med udbuddet har været fokus på bæredygtighed, hvorfor man både har tænkt genbrug af byggematerialer ind i projektet, ligesom der også er fokus på, hvordan naturen trækkes ind i byggeriet af den nye daginstitution.

Det betyder, at den nye daginstitution blandt andet skal bygges af mursten fra den gamle borgmesterbolig Tutavallis og andre bygninger, der de seneste år er revet ned i Fredericia. Og når det er tid til at lægge tag på, dækkes dette af planter.

Huset består af fire mindre huse opført i genbrugstegl, hvor børnene afleveres direkte i deres afdelinger. Indgangene til afdelingerne er placeret synligt fra ankomsten. Huset føles derved trygt, nærværende og i en menneskelig skala. Børnenes fællesrum smelter sammen omkring Hjerterummet, men der kan let lukkes af så rummene kan fungere uafhængigt.

I udformning af den nye daginstitution har det været vigtigt, at bygningen ikke blot skal bruges i timerne 7 - 17, men også får en funktion som bydelshus, hvor eksempelvis fodboldklubben FfF, Madsby Legepark og lokalområdets beboere kan benytte husets centrale hjerterum og køkken efter lukketid. Dette giver et levende hus med kloge kvadratmeter, der er i brug hele dagen og weekenden med.

Enghuset forventes at få DGNB Guld og hjerte.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Presset stiger på betonbranchen - krav om grøn omstilling nu
Dyster DI-prognose spår tilbagegang i byggeriet
Fyringer breder sig hos arkitektvirksomheder
Erfaringer fra Coop: Sådan bruger vi digitalt våben mod tyveri
Dyrt sats på udlandet koster stjernearkitekter på bundlinjen
Arkitekt bag app til KS-rapporter: - Vi har ramt et hul i markedet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.128