23948sdkhjf

Entreprenør køber ind til både det tunge og det finere

Horsens-entreprenør har forsynet sig med to nye dozere

Størrelsen betyder noget. Der skal format og power bag, når der skal flyttes store mængder jord. Til gengæld er det en fordel med finere grej, når det gælder finregulering af sand. 

Entreprenør Michael Mortensen, HM Entreprenør A/S i Horsens, tager sig af begge discipliner – plus adskillige andre. Derfor stod der ikke en enkelt, men to Komatsu-dozere på indkøbssedlen, da han tog en snak med key account manager Poul Erik Nielsen hos Scantruck A/S.

- Vi har købt en Komatsu D51PX-24 på omkring 16 tons og en godt og vel dobbelt så tung D85PX-18. Med ripper vejer den i omegnen af 40 tons. Vi skulle bruge to anderledes modeller, end de dozere, vi havde i forvejen. Og efter en god snak med Poul Erik Nielsen fandt vi frem til de maskiner, der er de rigtige, fortæller Michael Mortensen. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Anerkendt for jordflytning

Den store D85PX-18 dozer er købt til virkelig at skubbe store og tunge mængder jord ved nogle af de mange projekter, som HM Entreprenør udfører landet over. Det velrenommerede firma er meget anerkendt for blandt andet jordflytning. Maskinen er den største dozer, som entreprenørfirmaet i øjeblikket har i flåden. Motoren er af egen avl – en Komatsu Stage V med 267 hk. Maskinen er udstyret med Trimble-maskinstyring.

Også lillebrodereb

Også den mindre D51PX-24 har fået monteret Trimble 3D, som har stor betydning for netop de opgaver, som den kommer til at løse.

Det er for eksempel i sving ved afretning og finregulering af sand, og med såvel 3D som laser kan maskinen også både lægge sand, hvor det skal være, og rette af også inde i haller. Der er 133 Komatsu Stage V-heste i motorrummet.

HM Entreprenør har jordarbejde, byggemodning, kloakarbejde, beton og belægning på menuen. I fjor havde firmaet 50-års jubilæum. Entreprenør Michael Mortensen overtog virksomheden for 14 år siden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nedrivningstruet Mærsk-hus byder på "høj arkitektonisk kvalitet"
Familieejet betonvirksomhed lander bedste resultat i tre år
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Skal modtage 32.000 ton affald – Gladsaxe vælger rådgiver på ny genbrugsstation
Stor rammeaftale sikrer arkitektfirma fjerde skoleprojekt i Odense
Fra rødt til sort: Ny strategi skal trække teknikentreprenør i plus
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.14