23948sdkhjf

677 forsker- og studieboliger skyder op på Frederiksberg

Murene står færdige og tagkonstruktionen er rejst i det nye Bycampus på Frederiksberg, der skal huse 677 nye studie- og forskerboliger.

Dermed kunne der onsdag fejres rejsegilde med hyldest til håndværkerne for deres gode arbejde med besøg og tale fra blandt andet Frederiksbergs borgmester Michael Vindfeldt.

Det skriver bygherre på projektet, Nrep, i en pressemeddelelse.

Det nye bycampus i området mellem Rolighedsvej, Bülowsvej og Åboulevard skal bidrage til at gøre det tidligere aflukkede område til en åben og attraktiv del af byen og studiemiljøet på Frederiksberg. Projektet rummer både studie- og forskerboliger, en ny skole og idrætshal i grønne og åbne omgivelser med fælles offentlige gårdrum og arealer til både aktivitet og afslapning.

- Men man skal ikke bare kunne bo her. Man skal også kunne leve her. Og det gælder selvfølgelig også for naboer og gæster. Rolighedsvej Bycampus skal være et åbent, indbydende og grønt område med mødesteder og muligheder for idræt og bevægelse, sagde Micheal Vindfeldt i sin tale om udsigterne for området.

Gårdmiljø binder bebyggelsen sammen

Rolighedsvej Bycampus kommer udover studie- og forskerboliger også til at omfatte idrætshal, skole, erhverv og grønne områder.

Effekt Arkitekter har sat stregerne til bebyggelserne, som kommer til at fremstå med afrundede hjørner og tagterrasser. Et hævet gårdmiljø, hvorunder der etableres P-kælder, kommer til at binde boligbebyggelserne sammen.

Moe Rådgivende Ingeniører er rådgiver på projektets konstruktioner og installationer.

I alt bliver der bygget 677 nye boliger, fordelt på 519 1-værelses kollegieboliger og 158 1- og 2-værelses forsker- og iværksætterboliger.

Entreprenørfirmaet CG Jensen blev i foråret præsenteret som totalentreprenør på de mange boliger.

Første etape af projektet forventes at være klar til i løbet af 2024.

To boligkoncepter i spil

De 677 boliger kommer til at fordele sig under to af Nreps boligkoncepter, Umeus og Noli.

Umeus er Nreps studieboligkoncept, der er udarbejdet ud fra grundige analyser af, hvad dagens studerende vægter højst i deres bolig med et mål om at skabe attraktive og centralt beliggende kollegier, der kan danne rammen for et aktivt og inkluderende liv som studerende.

Nreps koncept til forsker- og iværksætterboligerne, Noli, tilbyder en fleksibel ‘flyt-ind-når-du-vil’- boligform med en hjemlig følelse og hotellignede servicetilbud. Med Noli-konceptet kan man vælge at leje boligerne i enten kortere eller længere perioder. Bycampus på Frederiksberg bliver det første Noli-koncept i Danmark, og der vil i de kommende år blive opført flere boliger under dette koncept i København.

Se mere om messen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14