23948sdkhjf

Minister går personligt ind i forhandlinger om slotsprojekt til 320 mio. kr.

Planerne for etableringen af en helt ny slots- og formidlingsfløj på Nyborg Slot nærmer sig afgørelsens time.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) går nu personligt ind i de afgørende forhandlinger om byggeprojektet ved middelalderborgen, skriver DR.dk.

Nyborg Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden er således inviteret til møde i kulturministeriet 27. september.

Borgprojektet har et budget på cirka 320 mio. kr. og består blandt består i at lave en ny borgfløj med et formidlingscenter.

Det har dog været lagt på is, siden Miljø- og Fødevareklagenævnet i december 2020 erklærede, at en dispensation fra museumsloven var ugyldig. Efterfølgende blev projektet yderligere udfordret af, at AP Møller Fonden valgte at forlade projektet på grund af forsinkelser og fordyrelser - og tog 60 mio. kr. med sig.

Positive takter

Efter et møde i august mellem Nyborg Kommune, Østfyns Museer, Slots- og Kulturstyrelsen og Realdania, udtrykte museumsinspektør på Østfyns Museer, Mette Ladegaard Thøgersen, fornyet optimisme om realisering af borgplanerne.

Optimismen hang sammen med, at kulturmisteren meldte staten klar til at bidrage med sin del af ekstraudgifterne på godt 20 mio. kr. forbundet med forsinkelserne.

Overfor DR.dk har A.P. Møller Fonden ikke ønsket at kommentere den nye mødeindkaldelse eller bekræfte, om fonden agter at deltage.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141