23948sdkhjf

Region skruer ned for renoveringerne næste år

Regionen vil udskyde renoveringer og byggeprojekter næste år - pengene skal gå til supersygehusene

Region Hovedstaden vil næste år skrue ”markant” ned for sine renoveringsplaner og overveje udskydelser af projekter til kommende år.

Det fremgår af budgettet for 2023, som politikerne blev enige om sidste uge.

Årsagen er en lavere anlægsramme kombineret med voldsomme prisstigninger i byggebranchen, som gør det nødvendigt at prioritere, hvilke anlægsprojekter, der får finansiering.

- Kort sagt så, skal vi bruge pengene på de store kvalitetsfondsbyggerier, oplyser Region Hovedstaden til Licitationen i en mail.

På renoveringsområdet er partierne bag budgetaftalen således blevet enige om at ”det er nødvendigt midlertidigt at bremse store dele af den renoveringsplan, som alle daværende partier indgik en aftale om i 2018," hedder det i aftaleteksten.

Planen, der har fire år på bagen, udstak målet at bruge samlet 7 mia. kr. på renoveringer af regionens bygninger frem mod 2028. Men på grund af udskydelser, vil man ikke nå det til den tid, oplyser regionen.

Forskellige poster bidrager til renoveringsudgifterne, og eksempelvis viser én af de centrale, at der næste år er afsat 38 mio. kr. til renoveringsmæssigt efterslæb på eksisterende hospitaler -  ”markant under niveauet for 2022,” hedder det. På budgettet for indeværende år var der således sat 112 mio. kr. af til samme post – og samme beløb stod også på budgetoverslaget for 2023. Fra 2024 og frem sættes der så igen større beløb af her - 449 mio. kr. pr. år.

Udskydelse af byggerier 

Regionen forventer dertil også at måtte udskyde enkelte af dens ”selvfinansierede bygge- og anlægsprojekter,” skriver Region Hovedstaden i mailen til Licitationen.

Men hvilke kan ikke oplyses:

- Det er endnu fortroligt, hvilke bygge- og anlægsprojekter og renoveringsprojekter vi forventer at udskyde. Både fordi, det endnu kan nå at ændre sig – og fordi vi stadig er i forhandling med leverandører og entreprenører om, hvordan vi håndterer udskydelserne af projekterne; offentliggørelse af konkrete projekter vil stille os dårligere i forhandlingspositionen med leverandører og entreprenører, skriver Region Hovedstaden.

Håbet er nu, at økonomiaftalen for 2024 igen giver mulighed for at bruge mere på området:

”Hvis der ikke skabes mere rum til anlæg i økonomiaftalen for 2024, vil udfordringen med at få tilpasset anlægsniveauet de efterfølgende år være betragtelige,” lyder det i aftaleteksten for budget 2023.

For Region Hovedstaden ligger anlægsrammen næste år på 954 mio. kr. I år ligger den på knap 1,1 mia. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14