23948sdkhjf

Entreprenør runder milliarden men havde forventet mere

Trods omsætningsrekord og en forbedret indtjening, lever nyt regnskab ikke op til forventningerne hos EMR Murer & Entreprenør A/S

Det er blevet til et markant ryk på toplinjen for midtjyske EMR Murer & Entreprenør A/S i 2021/22. 

Omsætningen runder milliarden i koncernen. Alligevel lever året ikke helt op til forventningerne.

Udskudte projekter fra forrige år samt "rekordhøj ordrebeholdning" har ifølge ledelsesberetningen været med til at drive forventningerne op, men igen er andre byggesager blevet rykket, og det har påvirket omsætningen. 

På resultatsiden påvirker det, at koncernen har opmandet og udbygget organisationen til at kunne håndtere en større omsætning end det opnåede, og at EMR Murer & Entreprenør derfor omkostningsmæssigt har "lagt højere end omsætningen tilsiger det". 

Ifølge regnskabet har koncernen i gennemsnit beskæftiget 292 heltidsansatte i 2021/20 mod 268 året før. 

Også Coronapandemien har påvirket. Ifølge ledelsesberetningen har den betydet "rigtig meget sygefravær", som foruden direkte omkostninger til sygeløn har medført, at virksomheden har måttet "indleje - og ansætte personale til at håndtere de arbejder, som sygemeldte skulle have lavet".

"Slutteligt er vi som alle i byggebranchen ramt af, at visse materialer er steget endog meget kraftigt, og som har givet kraftigt stigende omkostninger, vi kun for en dels vedkommende har kunne videreføre til vores kunder", lyder det videre. 

Datterselskab skuffer

Dertil kommer, at datterselskabet Entreprenørfirmaet Poul Pedersen A/S ikke har præsteret som forventet. 

Firmaet fra Brabrand ved Aarhus, der i 2009 blev overtaget af EMR Murer & Entreprenør fra Nørre Snede, kommer i 2021/22 ud med en omsætning på 280 mio. kr., hvilket er en forbedring på mere end 50 mio. kr. sammenlignet med året før. 

Til gengæld falder resultatet før skat fra knap 16 til under to mio. kr., og overskudsgraden fra 6 pct. til 0,2 pct.   

"Sidste år kunne vi med det realiserede resultat glæde os over et overordentligt tilfredsstillende resultat, men kan konstatere at det ikke er lykkedes at bringe momentum over i dette her regnskabsår", lyder det i ledelsesberetningen til EMR Murer & Entreprenørs koncernregnskab.

"Selskabet (Entreprenørfirmaet Poul Pedersen, red.) har været ramt af samme udefrakommende omstændigheder som moderselskabet, som har resulteret i øgede omkostninger, men har også haft et par sager, som slet ikke har forløbet som forventet. Især det sidste er vi naturligvis irriterede over, og det vil have vores fulde fokus, at der igen entreres/igangsættes/gennemføres sager som er rentable", fortsættes det. 

Forventer bedring 

Samlet er bundlinjen før skat i EMR-koncernen forbedret fra 21,8 mio. kr. i 2020/21 til 32,9 mio. kr. i det nye regnskab, mens overskudsgraden er opgjort til 2,8 pct. mod 2,4 pct. i 2020/21.

Indtjeningen er under tidligere års niveau, men "omstændighederne taget i betragtning" anses overskuddet i koncernen ifølge ledelsesberetningen som "meget tilfredsstillende". 

I indeværende regnskabsår forventes et højere aktivitetsniveau samt positive resultater i både moder- og datterselskaber og "et samlet tilfredsstillende resultat". 

"Der forventes mindre usikkerheder end tidligere omkring aktivitetsniveauet, da regnskabsperiodens aktivitetsniveau næsten fuldt ud er afdækket med allerede igangsætte eller entrererede opgaver", lyder det videre.

Hos Entreprenørfirmaet Poul Pedersen henviser direktør Søren Nøhr Rasmussen til adm. direktør i EMR Murer & Entreprenør, Per Emholm Breinbjerg. Det er ikke lykkes med kommentar inden deadline.

Kort om EMR Murer & Entreprenør

EMR Murer & Entreprenør A/S udfører alle former for bolig-, erhvervs- og institutionsbyggeri samt anlægs- og infrastrukturopgaver. Arbejderne udføres i alle entrepriseformer og i hele landet.

Spidskompetencerne er beton-, jernbeton-, elementmontage, murer-, klinke-/flise- og tømrerarbejder.

Byggefirmaet holder til i midtjyske Nørre Snede.

Selskabet er ejerledet og blev stiftet i 1968.

I EMR Murer & Entreprenør indgår endvidere datterselskabet Poul Pedersen A/S. Entreprenørfirmaet her har domicil i Brabrand ved Aarhus.

EMR, Murer & Entreprenør A/S (koncern)
Mio. kroner 2021/22 2020/21
Nettoomsætning 1,071,7 724,8
Bruttoresultat 42,5 27,8
Driftsresultat 30,4 17,2
Resultat før skat 32,9 21,8
Årets resultat 26,3 17,2
Egenkapital 95,6 84,3
Antal ansatte 292 268
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157