23948sdkhjf

Japanere sender elektrisk kompakttraktor på markedet

Nye miljøstandarder stiller krav til producenterne af maskiner - også i det grønne. Kubota har et bud i kompaktområdet

Kubotas nye LXe-261, der er designet til at opfylde de nuværende miljøstandarder, vil næste år blive vist frem på udstillinger i den grønne sektor i Europa. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse. 

Kubota Corporation er den første japanske producent, der lancerer et begrænset antal elektriske traktorer i Europa. Den nye LXe-261 vil derfor kunne lejes i udvalgte europæiske lande fra april 2023.

Kubota annoncerede i sin miljøvision, der blev offentliggjort i 2021, sit mål om at opnå CO2-neutralitet inden 2050. Af samme grund arbejder Kubota på at skifte til el-, hybrid- og brændselscelledrevne maskiner i et forsøg på at gøre drivlinjerne grønne og reducere CO2-emissioner.

Strammer grebet

Et stigende antal europæiske markeder strammer reglerne, som eksempelvis Paris der indfører forbud mod dieselbiler fra 2024. Dette har flere offentlige myndigheder til at se sig om efter alternativer, såsom elektriske køretøjer (EV'er) og brændselscellekøretøjer (FCV'er). I lyset af disse tendenser har Kubota forsket og udviklet elektriske traktorer og løbende udført praktiske test i Paris.

Det er et vigtigt strategisk skridt for Kubota i Europa, da det er rettet mod kernesegmenter som kommuner og andre offentlige kunder, der igennem mange år har investeret i Kubota's sortiment af kompakte traktorer, erhvervskøretøjer og plæneklippere til vedligeholdelse og pasning af grønne områder og veje.

Rækkevidde og driftstid

En af de største udfordringer ved at udvikle elektriske traktorer er rækkevidde og driftstid. Derfor er LXe-261 udstyret med et stort batteri, der kan hurtig-oplade på en time og leverer tre til fire timers kontinuerlig drift. Takket være denne funktion vil brugerne hurtigt kunne oplade batterierne i frokostpausen og fortsætte arbejdet om eftermiddagen - uden tabt arbejdstid.

LXe-261 kan løse nøgleopgaver som klipning, transport og andre opgaver i grønne områder. Traktoren er udstyret med uafhængig PTO, en behagelig HST-transmission og flere hydraulikudtag. Alt dette i en kompakt størrelse, hvilket gør denne model anvendelig til flere arbejdsopgaver.

Efter lanceringen vil maskinen komme på markedet som udlejningsløsning. Herefter vil Kubota modtage kundefeedback på baggrund af oplevelser i lejeperioden for at få yderligere indsigt og fortsætte med at udvikle miljøvenlige produkter, der vil udvide produktsortimentet.

Sigh

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125