23948sdkhjf

Stort typehusfirma lukker adskillige afdelinger – ét sted ændres intet

Efterspørgslen efter nye parcelhuse tager et drastisk dyk, og typehusfirmaet Milton Huse drager konsekvensen med adskillige fyringer og lukning af en lang række salgsafdelinger, oplyser husbyggeren i en pressemeddelelse.

I årets første seks måneder har Milton Huse solgt 49 pct. færre parcelhuse end i den samme periode af 2021, og efterspørgslen efter nybyggede parcelhuse er, lyder det også, faldet til et niveau, der er markant lavere end det historiske gennemsnit.

– Det er en følelsesladet beslutning at sige farvel til dygtige og passionerede kolleger, og vi vil i ledelsen gøre, hvad der står i vores magt for at hjælpe de berørte kolleger bedst muligt videre. Adm. direktør Erik Rehnquist

Forklaringen skal findes flere steder; øget usikkerhed fra stigende renter og inflation samt konsekvenserne af krigen i Ukraine, skriver Milton Huse, som også peger på, at den øgede usikkerhed gør sigtbarheden omkring markedsudviklingen historisk dårlig.

Farvel til 24 ansatte

Ét sted oplever firmaet dog fortsat et højt aktivitetsniveau - business (B2B) grenen af forretningen, som derfor ikke bliver ramt af ændringerne. 

Anderledes ser det anderledes ud for parcelhusorganisationen.

– Vi tager nu en række skridt for at fokusere virksomheden og må efter svære overvejelser desværre reducere med 24 kolleger for at tilpasse kapaciteten, siger adm. direktør Erik Rehnquist i pressemeddelelsen.

– Det er en følelsesladet beslutning at sige farvel til dygtige og passionerede kolleger, og vi vil i ledelsen gøre, hvad der står i vores magt for at hjælpe de berørte kolleger bedst muligt videre, fortsætter han.

Familieejet husbygger

Milton Huse har eksisteret siden 2013. Dengang var ambitionen at bygge 25 huse om året, mens der nu opføres omtrent 1500 enheder årligt.

Virksomheden ejes af Erik Rehnquist samt børnene Christina og Søren. Erik Rehnquist er Milton Huses direktør, Christina Rehnquist er ansvarlig for indretning og design, og Søren Rehnquist er byggeleder.

I 2021 havde Milton Huse rekordhøj aktivitet med en omsætning på 2,3 mia. kr. – en stigning på 29 pct. Dermed var omsætningen mere end tredoblet på fem år hos producenten af enfamilieshuse og rækkehuse.

De mange tiltag skal være med til at sikre en fortsat sund og bæredygtig forretning, lyder begrundelsen blandt andet.

Færre salgskontorer

Da Licitationen - Byggeriets Dagblad i maj i år snakkede med økonomidirektør Michael Hvid, var tonen anderledes positiv. Husbyggeren havde udvidet medarbejderstaben med cirka 60 hen over 2021, og troen på et fortsat højt aktivitetsniveau var stor hos husbyggeren med – dengang – knap 200 medarbejdere og afdelinger i 14 byer.

Nu samler firmaet aktiviteten på markant færre afdelinger samt på i nyt fælles domicil for Milton Huse og søsterselskabet Menzer & Kristensen ved motorvej E45 i Hedensted.

Konkret betyder det, at tre salgskontorer i Midt- og Vestjylland samles i Herning, mens tre kontorer i Sydjylland og to kontorer i Østjylland samles i det nye domicil. Indsatsen på Sjælland samlet ligeledes i én salgsregion. Herefter har Milton Huse salgskontorer i Aalborg, Herning, Hedensted, Odense, Ringsted og Herlev.

Mens afdelinger lukker, etablerer Milton Huse i stedet fuldtidsbemandede inspirationshuse i udvalgte byer , og firmaet vil som hidtil være landsdækkende.

Ambitionen om at være blandt markedslederne i sektoren er uændret, slår firmaet fast.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172