23948sdkhjf

Direktør køber koldingensisk renoveringsfirma

Adsbøll Renovering, der var en del af Adsbøll Koncernen, der gik konkurs tidligere på sommeren, har fået ny ejer i form af selskabets direktør

Adsbøll Renovering a/s er kommet på nye hænder. Det er dog et par hænder som har været i berøring med alle dele af virksomheden, siden det så dagens lys i januar 2018. Det er nemlig en af de to grundlæggere og adm. direktør Jørgen List Pedersen, der via J. List Holding Aps nu ejer 100 procent af Adsbøll Renovering a/s. Ejerskiftet faldt på plads 23. august.

- Da Adsbøll Entreprise gik ned og Adsbøll Holding fulgte efter et par uger senere, fik jeg travlt med at finde ud af, hvad der skulle ske. På halvanden uge fik jeg finansieringen på plads sammen med Nykredit Bank, Vækstfonden og Tryg Garanti. Vi fik lavet en pakke, som vi gik til kurator med, fortæller Jørgen List Pedersen, der blot nåede en enkelt uges ferie, inden han tog de første skridt mod at sikre sig ejerskabet af Adsbøll Renovering.

- I løbet af nogle uger får jeg lavet driftsbudget. Så ligger den hos kurator i tre uger, men det ende med at gå igennem midt i august. Da vi var klar til at skive under, kom der faktisk en anden køber på banen. I min kontrakt er der dog indføjet en forkøbsret, fortæller han.

Styrer uden om konkurs

I juni måtte Adsbøll Entreprise begære sig konkurs. Få uger efter led Adsbøll Holding samme skæbne. De andre selskaber, som også bærer Adsbølls navn, er dog ikke direkte ramt af konkursen.

- Vi havde en ejer, der gik konkurs, men er ikke direkte ramt. Ingen af vores sager har været lukket. Alle der kende Adsbøll Renovering, gør det for noget godt, mens udefrakommende, som googler Adsbøll, ser, at det er konkurs, siger den nye ejer, som har godt lidt ekstra for at signalere, at der er tale om forskellige virksomheder.

- Vi har en god likviditet og betalt forud for at signalere, at vi ikke var på vej nogle steder hen. Nogle aftaler med for eksempel benzinselskaber, telefonselskaber smækker bare i, fordi der står Adsbøll foran.

Det nye ejerskab har ikke som det tidligere en stor pengetanke at låne af, men har til gengæld et lån at afbetale.

- De småpenge, vi før skulle bruge til at drifte, har vi ikke længere. Vi må forholde os til vores egenkapital. Vi kommer ikke til at buldre frem og melde ud at vi vil have større opgaver end før, siger direktøren.

Kurs mod konsolidering

Nogen revolution kommer man næppe til at opleve i det koldingensiske renoveringsfirma.

- Der kommer ikke til at ske en hel masse. Vi følger vores strategi og holder vores budgetter. Vi har hentet to nye medarbejdere til, som har en fortid i Adsbøll Entreprise, fortæller Jørgen List Pedersen, der for fem år siden selv var ansat in entreprise-delen, inden han fik mulighed for at kaste sig over virksomhedens nye satsning med renovering.

En lille strategisk justering vil der dog komme.

- Strategien bliver måske lidt mere konsoliderende end vækstorienteret. I løbet af efteråret skal vi måske revidere det, men vi har foreløbigt oplevet positiv respons på at vi er her endnu, siger direktøren.

Det nye Adsbøll Renovering har 11 funktionæransatte. Virksomheden har allerede kunnet sige goddag til enkelte nye kunder, men har baserer ellers forretningen på velkendte kunder blandt kommuner, offentlige boligselskaber, pensionskasser og større private boligselskaber.

Opgaverne ligger typisk inden for en radius af 100 km. fra Kolding, hvor der er rigeligt at lave, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125