23948sdkhjf

Supersygehus forsinkes og fordyres - igen igen

Byggeriet af det nye supersygehus i Aalborg er blevet over 60 mio. kr. dyrere på blot to måneder, og færdiggørelsen er nu rykket til slutningen af 2024 

Byggeriet af Nyt Aalborg Universitetshospital er atter ramt af forsinkelser og ekstraregninger.

Ifølge Danmarks Radio viser Region Nordjyllands seneste afrapportering til Sundhedsministeret, at åbningen skubbes et halvt år, ligesom at prisen stiger yderligere, så budgettet nu bliver overskredet med 460 mio. kr.

Til mediet udtaler regionsformand Mads Duedahl (V), at han er rystet.

- Det er jo dybt bekymrende, at man på bare to måneder kan opleve en yderligere overskridelse på over 60 millioner kroner, siger han.

Regionen vil nu undersøge, hvordan budgetoverskridelsen kan blive ved med at vokse, lyder det.

Forsinkelse på forsinkelse på...

Nyt Aalborg Universitetshospital skulle have stået færdig i 2020, men tidsplanen er skredet flere gange.

Senest skubbede regionen i februar åbningen med et halvt år, hvorfor den endelige byggeafslutning ville ske i første halvår af 2024. Men nu kommer der altså til at gå endnu et halvt år, førend at byggeriet står færdigt. 

Hospitalsbyggeriet i Aalborg har siden efteråret 2020 været underlagt skærpet tilsyn af Sundhedsministeriet med månedlig opfølgning af projektets prognose og møder med ministeriet.

Region Nordjylland har tidligere fortalt, at manglen på kvalificeret arbejdskraft samt øgede leveringstider på materialer har haft negativ betydning for byggeriet.

Staten har tidligere afvist at støtte Region Nordjylland økonomisk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127