23948sdkhjf

Lokal storentreprenør vinder – Aalborg Forsyning samler folkene

Entreprenørfirmaet HP Byg skal være med til at realisere Aalborg Forsynings krav til bæredygtighed i et nyt driftscenter ved Aalborgs østlige havnefront. Med andre ord; det store nordjyske entreprenørfirma er valgt som totalentreprenør på 5.000 nye kvm med kontorer, værksted og lager, som sammen med udearealerne på 11.000 kvm skal certificeres til DGNB-guld.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Driftscenter Gasværksvej bliver arbejdsplads for lidt mere end 70 medarbejdere og skal stå færdigt i sommeren 2024, hvor det kommer til at samle Aalborg Forsynings medarbejdere, der arbejder i driften med vand, fjernvarme, gas, kloak samt centrale lagerfunktion. Hermed skal det optimere de daglige arbejdsgange og skabe synergi på tværs af forsyningsselskabets forskellige grene.

HP Byg skal opføre driftscenteret i totalentreprise, og opgaven omfatter også nedbrydning af en række eksisterende bygninger. Den Aalborg-baserede totalentreprenør er godt i gang med projekteringsarbejdet, som udføres i samarbejde med tre aalborgensiske rådgivningsvirksomheder: Arkinord, By+Land samt Frandsen & Søndergaard, mens Cowi er bygherrerådgiver.

Driftscenterbyggeriet sker som et led i, at Aalborg Forsyning er blevet samlet i ét multiforsyningsselskab. Det betyder blandt andet, at hovedparten af alle medarbejdere bliver samlet på to adresser – udover driftscentret på Gasværksvej – er det Aalborg Forsynings domicil, Norbis Park, der ligger ved Nordjyllandsværket. Hidtil har driftsmedarbejderne været spredt på fire adresser i Aalborg.

Bæredygtighed som tema

Byggeriet skal certificeres til DGNB-guld. Blandt tiltagene er anvendelse af miljømærkede materialer og sedum på tagene samt fundamenter, terrændæk og slidlag af CO2-reduceret beton. Byggematerialer og konstruktionsløsninger vil desuden blive udvalgt på baggrund af livscyklusberegninger.

– Vi udvikler løbende vores kompetencer, og vi er stolte af, at det i samarbejde med vores rådgivere er lykkedes os at ramme Aalborg Forsynings behov for både bæredygtighed og funktionalitet, udtaler HP Bygs nye adm. direktør, Carsten Elgaard Sørensen, i pressemeddelelsen.

På facaderne er der felter med lameller af træ fra ansvarlig skovdrift. Lamellerne går desuden igen ved tagterrasserne samt indenfor i hovedbygningens atrium, hvor de er med til at regulere akustikken. Udenfor skal en stor del af arealet anvendes til kørsel, parkering og oplagring – men der bliver stadig plads til grønne områder med træer og hjemmehørende enggræsser - områder, som både kan anvendes til ophold, gå-møder og fitness.

Det første spadestik på det kommende driftscenter bliver taget i det tidlige forår 2023, og byggeriet skal stå færdigt til indflytning i sommeren 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.171