23948sdkhjf

Homoseksuelle er velkomne i byggeriet

BYGGEBRANCHEN har stadig store problemer med at rekruttere arbejdskraft. Det høje aktivitetsniveau har skærpet kampen om arbejdskraften her og nu, men også i fremtiden må byggebranchen se i øjnene, at det bliver svært. De unge – som jo er fremtidens arbejdskraft – vender fortsat ryggen til byggeriet og selvom der arbejdes benhårdt på at gøre branchen attraktiv for de unge, så er succesen begrænset. Det er især vanskeligt at få de unge kvinder overbevist om, at de er velkomne i byggeriet.

OG rekrutteringsproblemerne bliver tilsyneladende kun større i fremtiden. En ny rapport fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, udarbejdet for Ligestillingsministeriet, viser således, at særligt homoseksuelle mænd fravælger erhvervs-uddannelser og brancher som byggeri og industri.

DET ER der ifølge rapporten flere årsager til. En af årsagerne er, at man kan føle sig mere eller mindre accepteret i nogle brancher – og det gør mange homoseksuelle angiveligt ikke i byggeriet. Den problematik kender man jo i forvejen. Mange kvinder har ikke følt sig velkomne i et miljø, hvor kønsdiskrimineringen i bogstaveligste forstand driver ned ad væggene. Hvis det er sådan homoseksuelle oplever byggebranchen, så er det ikke svært at forstå, at de går i en stor bue udenom.

DET ER JO en beskæmmende kontrast til den generelle udvikling i erhvervslivet, hvor der i stigende grad fokuseres på rummelighed og respekt i forhold til køn, hudfarve og religion.

SÅ MON IKKE byggebranchen kan gøre det bare en lille smule bedre på den front.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spår 20.000 færre job i byggeriet: - Det er ret voldsomt
Licitationen mener: Bygherrerne presser uskik ind i byggeriet
Grossister: Grøn rådgivning er et konkurrenceparameter på linje med pris
Populær ferierute udvides for 992 millioner kroner
Rekonstruktør forventer Kullegaard-afklaring i næste uge
Byggeplaner i Hjørring er ulovlige: Salling Group må droppe nyt stort indkøbscenter
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.11