23948sdkhjf

Det grønne marked buldrer fortsat

Maskiner Under Broen afspejles af et marked, hvor selvtilliden er stor, og aktiviteten og investeringslysten er høj

Den pæne udstillerdeltagelse i Maskiner Under Broen - med mere end 140 udstillere, skal ses i lyset af flere ting, nemlig at det er det første arrangement af slagsen siden pandemien, og så det faktum, at hele sektoren faktisk har haft ganske gode kår gennem hele pandemien. Man har blot ikke kunnet mødes, og de to ting til sammen er "Den perfekte storm". 

Med en høj aktivitet i byggeriet, er der også brug for de grønne aktører, og det har virkeligt kunne mærkes hos anlægsgartnere og andre, der der arbejder i det grønne. 

Brandvarm byggesektor

Travlheden - og til en vis grad overophedningen af byggesektoren har været med til at holde landet i gang i de to år, pandemien har raset i landet. Det har givet problemet med leverancer på grund af mangel på reservedele mange steder, og der er fortsat lange ventetider på forskelligt grej. 

Samtidig stilles der nye og store krav til maskinparken - især i byerne hvor miljøkravene skærpes, og det stiller krav til emissioner og støj. Elementer som kræver udvikling af nye maskiner med eksempelvis eldrift. 

Det er helt klart mit indtryk, at der er endog meget stor aktivitet i den grønne sektor. Men der er et stort problem med leverancer Lasse Lindholm, direktør, Lindholm Maskiner A/S, og formand for brancheforeningen Maskinleverandørernes sektion 2

Lange leveringstider

- Det er helt klart mit indtryk, at der er endog meget stor aktivitet i den grønne sektor. Men der er et stort problem med leverancer, siger formanden for Park, Vej og Anlæg i Maskinleverandørerne, Lasse Lindholm, fra Lindholm Maskiner. 

- Problemet er at der faktisk er helt op til 18 måneders leveringstid på nogle maskiner. Det betyder at der skal planlægges. Gennem de sidste mange år, frem til pandemien, har kunderne været vant til at kunne få maskinerne leveret på ganske få uger eller dage. Men går vi tilbage i tiden var det faktisk sådan, at man om efteråret bestilte, det man skulle køre med til næste forår, så faktum er, at vi er tilbage ved den situation, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad. 

- Det betyder at der skal planlægges lidt mere, og vi har oplevet at det i nogle tilfælde har medført en større efterspørgsel, fordi branchen har fået travlt med at sikre sig grej til levering senere, så de er sikre på at få det, siger han.

Han understreger, at det på alle parametre, bortset fra leveringstiderne, er den optimale situation for messen. Først lukkede pandemien for sammenkomster i et par år, og krigen i Ukraine har af en eller anden mærkelig grund også haft en indflydelse på investeringslysten. 

Golf er også med

- Med et højt aktivitetsniveau mærker vi investeringslysten i branchen, og man kan ikke engang sige, at det er specifikke produktgrupper. Det er hele vejen rundt, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Også golfbranchen, som i flere år har været hårdt ramt af dårlige tider, er også kommet i omdrejninger. Pandemien gjorde, at flere spillede golf, fordi det er en udendørs sport, hvor risikoen ikke var stor, og det har givet golfbanerne mere vind i sejlene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125