23948sdkhjf

Prisuddeling på Maskiner Under Broen

Arrangørerne bag Maskiner Under Broen har taget initiativ til uddelingen af Maskinleverandørernes Innovationspris

Maskinudstillingen Maskiner Under broen uddeler Maskinleverandørernes Innovationspris, som præsenterer seks verdensnyheder.

Der bliver både nyheder, prototyper og gamle klassikere at se, når Maskiner under Broen slår portene op ved Lillebæltsbroen i Middelfart den 24. og 25. august 2022. Arrangørerne har nemlig valgt at uddele Maskinleverandørernes Innovationspris på maskinmessen – et koncept der har været en stor succes på den grønne fagudstilling Have & Landskab. Det skriver udstillingen i en pressemeddelelse. 

- Vi vælger også at uddele Maskinleverandørernes innovationspris på Maskiner under Broen i år, fordi udviklingen på maskinområdet simpelthen går så rivende stærkt. At vi denne gang kan præsentere hele seks verdensnyheder blot et år efter seneste innovationspris understreger bare den pointe, forklarer branchedirektør i Maskinleverandørerne, Klaus Nissen, og fortsætter: 

- Nu bliver prisen en tilbagevendende begivenhed, som holder kunderne opdateret og gør det nemmere for dem at navigere i de mange nyheder på markedet.

Hold øje

Dermed skal de besøgende holde øje med skiltene med et tandhjul og en lysende pære, for på disse stande præsenteres firma-, Danmarks- og verdensnyhederne indenfor så forskellige maskinkategorier som stubfræsere, redskabsbærere, selvkørende armklippere, fejesugeanlæg, maskiner til ukrudtsbekæmpelse mv. 

- Derfor bør man unde sig selv at besøge messen for at gå fra stand til stand og sammenligne hele udvalget på én gang, mener Klaus Nissen.

- Søgninger på internettet kan på ingen måde erstatte sådan en messes muligheder for at se og mærke og prøve maskinerne og redskaberne selv. Men vi kan da mærke, at kunderne i dag bruger nettet til at orientere sig i mulighederne før udstillingen og dermed er klar med kvalificerede spørgsmål, når vi mødes, og det er godt, for dialogen med fagfolk og kollegaer undervejs har en uundværlig funktion som faglig videndeling og opdatering, pointerer han.

Maskiner under Broen har i år mindst 140 udstillere, hvilket er langt over rekorden fra 2018 på 108 udstillere, og samtidig er udstillingsarealet udvidet – dog uden at gå på kompromis med logistikken, forsikrer udstillingsleder Erik Nissen.

El er bare ét parameter

I alt er 12 produkter indstillet til innovationsprisen i kategorierne firmanyhed (3 stk.), Danmarksnyhed (Tre stk.) og verdensnyhed (Seks stk.). Et ekspertudvalg bestående af Maskinleverandørernes Klaus Nissen, en anlægsgartnermester, en driftsansvarlig fra en boligforening og en teknisk leder fra Esbjerg Kommune har vurderet maskinerne, som producenter og leverandører har indstillet til prisen. Her pointerer Esbjerg Kommunes Michael Nygaard, at elektrificeringen efterhånden er blevet så almindelig, at eldrift alene ikke længere er nok til at blæse juryen omkuld.

- Hvis du for 3-4 år siden havde flyttet dieselmotoren ud af maskinen og erstattet den med et batteri, var det jo nærmest en verdensnyhed i sig selv. Sådan er det ikke i dag, og vi kigger lige så meget på eksempelvis ergonomi, brugervenlighed og multifunktionalitet. Når det er sagt, er det stadig imponerende, at vi i dag ser store slamsugere på strøm, og der er også redskabsbærere på strøm i konkurrencen, og det er trods alt en maskine i en større klasse, som vi ikke er vant til at se med batteri, fortæller Michael Nygaard.

Andre faktorer

Som teknisk leder i Esbjerg Kommune, der har et mål om at være CO2-neutrale i 2030, er el selvfølgelig en overvejelse, hver gang der købes maskiner, men det betyder ikke, at eldrift er det eneste eller det væsentligste parameter, understreger han.

- Der er stadig lang tid til 2030, og teknologien er i rivende udvikling, og samtidig køber vi jo ind for borgernes penge, så det vigtigste er, at det fungerer. Hvor det giver mening i forhold til logistik, økonomi og driftssikkerhed – eksempelvis de håndholdte redskaber og biler til persontransport – går vi klart efter el. Men når det gælder større maskiner, er el bare ét parameter og ikke et krav, fastslår Michael Nygaard, som glæder sig over, at det ikke længere kun er kommunerne som eksperimenterer med elmaskiner, da også entreprenører og anlægsgartnere nu om dage køber stort ind og dermed er med til at skubbe udviklingen fremad.

Næsten altid en bedre metode

Fra Boligforeningen Middelfart er ejendomsservicetekniker Dan Pedersen med i juryen med sin årelange erfaring fra den daglige drift af 250 lejemål, og han understreger, at der særligt er én vigtig grund til at holde sig opdateret på maskinområdet.

- Man tror jo som regel, at man ved, hvordan tingene skal gøres. Men man kan altid blive klogere, og der er næsten altid en bedre metode, som man ikke kender til endnu. Derfor er det så vigtigt at benytte sig af chancen, når alle maskinerne endelig er samlet på ét sted, forklarer Dan Pedersen, der ud over sit hverv som jurymedlem til Maskinleverandørernes Innovationspris også skal rundt og kigge på udstillingen efter nye maskiner og løsninger, der kan gøre arbejdet i boligforeningen lettere eller hurtigere, så der bliver frigivet tid til andre opgaver.

Sigh

De er med

Disse virksomheder har indstillet produkter til at dyste om Maskinleverandørernes Innovationspris:

  • Bucher Municipal
  • FSI power-tech
  • GMR Maskiner
  • Hako Danmark
  • Lindholdt Maskiner
  • Lindholm Maskiner
  • Nellemann Machinery
  • Nomaco Danmark
  • Reesink Turfcare
  • Special Maskiner
  • Vermeer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094