23948sdkhjf

300 mio. kr. renoveringsopgave venter Enemærke & Petersen

Opdateret kl. 14:27 med information om totalrådgiver og underrådgivere samt ændring af totalentreprenør til hovedentreprenør.

Containerne og skurby er kørt i stilling, og om en måneds tid starter tre års renoveringsarbejde af BoligViborgs ”Ringparken” i Viborg, 233 lejligheder i en bebyggelse langs Indre Ringvej i domkirkebyen.

Entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen er hovedentreprenør, og økonomisk løber arbejdet op i cirka 300 mio. kr., skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Norconsult er totalrådgiver, mens Viborg ingeniørerne og EBR Byggerådgivning er underrådgivere, oplyser rådgiverfirmaet til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ringparken er opført i 1950’erne og har med BoligViborgs ord et stort behov for renovering. Helhedsplanen for området indebærer således, at hele afdelingen får nye skalmure uden på de eksisterende mure plus ekstra isolering, nye vinduer og entrédøre i alle boliger, ny ventilation i alle boliger, ligesom et flertal af boligerne får ny altan eller terrasse, og seks opgange får elevator.

Desuden bliver 62 af de i alt 233 boliger totalrenoverede og ombygget til tilgængelighedsboliger med nye køkkener og bad.

Endelig bliver udearealerne totalrenoverede.

Ekstra penge på plads

Renoveringsarbejdet har været længe undervejs; Beboerne i Ringparken stemte ja til helhedsplanen for renoveringen i oktober 2019.

De godt 300 mio. kr., som Viborg Stifts Folkeblad omtaler som prisen for arbejderne, ligger noget over budgettet for helhedsplanen, som lød på 231 mio. kr., da køreplanen blev præsentret i 2019.

Ifølge BoligViborg er der siden givet yderligere støtte fra Landsbyggefonden, ligesom kontrakten med Enemærke & Petersen og igangsættelse af renoveringen har været betinget af, at Viborg Kommune og Landsbyggefondens godkendelse af skema B.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141