23948sdkhjf

Licitationen mener: Færre opgaver øger presset på priserne

SELVOM der stadig er høj aktivitet i byggeriet, så er både private og offentlige bygherrer begyndt at holde lidt igen. En af årsagerne til denne tilbageholdenhed er de voldsomme prisstigninger på byggematerialer. Det får helt naturligt mange med byggeplaner til at overveje en ekstra gang, når prisen øges med op til 25 pct. på grund af de høje priser på byggematerialer.

OGSÅ DE stigende energipriser og den store usikkerhed om energiforsyningen samt inflationen skaber et usikkert og nervøst marked, som er svært at navigere rundt i.

DERFOR er det udsigt til et vanskeligt marked med stigende konkurrence om færre opgaver. Der kan forventes et marked, hvor priserne presses ekstra meget fordi opgavemængden reduceres og fordi de lidt større virksomheder fremover også vil gå efter de lidt mindre opgaver.

FOR VIRKSOMHEDER i byggeriet er hård konkurrence på prisen en del af hverdagen. Både i opgangs- og nedgangstider. Og selvom konkurrencen nu ser ud til at blive endnu hårdere, så vil der efter alt at drømme stadig være forholdsvis stor aktivitet i byggeriet. Og udgangspunktet for at drive en lønsom forretning i byggebranchen er i virkeligheden ikke blot et spørgsmål om opgavemængden. Det handler mest af alt om omstillingsparathed, men vel at mærke uden at sætte kernekompetencerne over styr.

DEN ØVELSE har de fleste virksomheder i byggeriet gjort mange gange – og oftest med god succes.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156