23948sdkhjf

Danske træer lægger stammer til VM

VM i Træklatring 2022 holdes i Fælledparken i år. Det er kun anden gang, verdensmesterskabet afvikles i Europa

ISA (International Society of Arboriculture) holder WM 2022 I Fælledparken i København 10.-11. september, hvor Dansk Træplejeforening i samarbejde med den Svenske og den Norske Træplejeforening står for det praktiske arbejde i forbindelse med arrangementet.

Verdensmesterskabet blev første gang afholdt i USA i 1976 og det er kun anden gang det afholdes i Europa. Første gang var i 1998 i England.

Ved mesterskaberne vil de bedste træklatrere fra hele verden (en kvinde og en mand fra hvert land/chapter) kæmpe om titlen som verdensmester.

Også udstilling med stande

De klatrere som går i masteren (finalen) er dem som har scoret flest point sammenlagt på de fem discipliner, de fem bedste mænd og tre bedste kvinder.

Masteren foregår ved at der startes fra jorden hvorefter klatrerne skal op i træet og ud til forskellige poster, ned igen, og så tage sit udstyr ud af træet.

Deltagerne bliver bedømt af et hold på fem dommere ud fra et fast regelsæt og deltagerne bedømmes på tid og på alt, hvad de foretager sig.

På pladsen vil være stande fra firmaer som servicerer træplejeindustrien ligesom ISA/Dansk Træplejeforening vil have stande, hvor man kan få en snak om træpleje samt få div. brochurer om træpleje.

ISA er en international forening med afdelinger/chapterer i mange lande. Foreningen har blandt andet til formål at udbrede kendskabet til pleje af træer/bytræer, støtte forskning, støtte uddannelse samt udbrede faglig viden.

 Tøtte

Konkurrencen med fem discipliner

  1. Arbejdsklatring: Her skal klatrerne rundt i træets krone til forskellige poster.
  2. Redning: Her skal klatrerne redde en tilskadekommen klatre ned fra træets krone.
  3. Kasteline: Her skal klatrerne opsætte reb i træets krone fra jorden, som de kan bruge til adgang i træet.
  4. Hurtigklatring: Her skal klatrerne hurtigst muligt klatre op til træets top.
  5. Ascent Event: Her skal klatrerne klatre på reb op til en fastsat højde.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125