23948sdkhjf

Amagers ældste højhus har det værre end ventet

Siden 2000 har ejeren af Amagers ældste højhus forsøgt at finde finansiering til at udbedre skaderne i byggeriets betonkonstruktion.

Nu viser en ny undersøgelse, at det står værre til end ventet.

Det skriver medet Københavnliv.

En rapport fra 1988 viser ifølge mediet, at betonelementerne allerede dengang var i så dårlig forfatning, at de burde udskiftes, og ifølge Berlingske fastslog Københavns Teknik- og miljøforvaltning i 2014, at der reelt var nedstyrtningsfare forbundet med byggeriets altaner.

Nu viser en nu gennemgang fra Cowi, at nedbrydningsprocessen går hurtigere end forventet.

Derfor har Domea, der administrerer ejendommen, iværksat en række tiltag, og til mediet fortæller regionsdirektør i Domea, Uffe Andreasen, at det særligt er i højhusets svalegange, der er problemer. Derfor rummer tiltagene blandt andet en bedre understøttelse af svalegangene samt etableringen af et ekstra trappetårn, der skal øge sikkerheden for beboerne i tilfælde af brand.

Ifølge Domea er det fortsat planen, at højhuset skal rives ned i 2025, men ifølge Uffe Andreasen kan Cowis undersøgelser ende med at resultere i en fremskyndelse af planerne.

- Vi ved ikke på nuværende tidspunkt om nedrivningen skal fremskyndes. Det er noget af det, vi skal ind at vurdere i den kommende tid. Her kommer vi til at rådføre os med eksperterne og med Københavns Kommune, som er tilsynskommune. For mig er det vigtigste lige nu, at vi får taget de nødvendige forholdsregler, så huset også i fremtiden er sikkert at bo og færdes i. Vi går både med livrem og seler, når det gælder sikkerheden. Og sådan skal det også være, siger Uffe Andreasen til Københavnliv.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.281