23948sdkhjf

Afslag til genrejsning af nedbrændt Hotel Julsø

Miljøstyrelsen har givet afslag til planerne om en genopførsel af Hotel Julsø, der i februar 2020 brændte ned til grunden.

Det skriver TV 2 Østjylland.

Det har ellers længe været planen, at det ikoniske hotel nær Himmelbjerget skulle genopføres, og i juni 2021 blev E+N Arkitektur valgt til opgaven blandt fire konkurrerende forslag.

”Det vurderes at projektet på interessant og indlevet vis vil kunne åbne et nyt kapitel i stedet historie. Det viste skaber forventning om at kunne lykkes med både at optræde diskret, formidle og genfortælle stedets historie og tilmed sikre eksisterende bebyggelse/stedets kulturhistorie en visuelt naturlig rolle i fremtiden,” lød vurderingen fra Skanderborg Kommunes administration.

Også fra Dansk Naturfredningsforening Skanderborg var der ros til vinderprojektet, men nu har Miljøstyrelsen altså klodset bremsen.

Ifølge Kristina Ceravolo, der sammen med sin mand har drevet Hotel Julsø i 21 år, er afslaget givet med begrundelse i størrelse og udtrykket på det nye hotel, samt at stedet med forslaget vil gå fra restaurant til også at rumme hoteldrift. Hun er dog ikke klar til at give slip på drømmen om at gøre Hotel Julsø til et rigtigt hotel.

– Vi har stadig en drøm om at genopføre hotellet, og vi har også en forpligtelse til at lave det på kommunens mest besøgte sted. Men det er svært at være i, når beslutningen trækker ud, siger hun.

Udgangspunktet for genopbygningsplanerne var, at det nye hotel ønskedes opført med stort set samme placering som det nedbrændte. Desuden ønskede man en bygning i fire etager på 15,5 meter og i alt cirka 1.950 etagemeter. Hotellet skulle indrettes med cirka 300 kvm restaurant til cirka 200 personer og 29 værelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125