23948sdkhjf

Efter strejke: Tunnelbisser underskriver aftale på Femern

Fremover får danske og polske arbejdere på Femern-forbindelsen det samme i løn. Aftale underskrevet mellem hovedentreprenør og 3F Lolland i kølvandet på dramatisk strejke

Der skal ikke længere være lavere løn til polske arbejdere på Femern-forbindelsen. Hovedentreprenøren FLC underskrev tirsdag en aftale med 3F Lolland, som gør, at de polske, rumænske og danske tunnelbisser får det samme i løn.

Det skriver Fagbladet 3F.

Det glæder næstformand i 3F Lolland, Bjarne Jensen.

- Det er dejligt, at vi har fået et resultat, som alle kan leve med. Forhåbentlig skaber det ro og et godt fundament fremadrettet. Det er en stor sejr, siger han.

Aftalen betyder, at alle arbejderne starter på 165 kroner i timen og slutter på 185 kroner i timen efter 15 måneders anciennitet. Samtidig bliver de udenlandske arbejdere trukket 25 kroner i timen til betaling af kost og logi, når de bor i den til lejligheden opførte Tunnelbyen (FLC Village), der er arbejdsboliger tæt på byggepladsen indrettet specielt til ansatte på projektet, der kommer langvejs fra.

- Det giver god mening, der bliver trukket dette beløb, ingen bor og spiser jo gratis, specielt ikke i disse tider, siger Bjarne Jensen.

Han fremhæver også, at alle får beregnet pension og feriepenge af deres løn, før der bliver trukket kost og logi. Aftalen gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. maj. Der bliver også oprettet et samarbejdsudvalg, og lønnen bliver udbetalt hver 14. dag i stedet for i dag hver måned.

Fra arbejdsgiverside er der også ros til den nye aftale:

- Vi er både glade og lettede over, at det nu er lykkedes at få en revideret, lokal lønaftale på plads i en tæt og konstruktiv dialog med medarbejdernes tillidsrepræsentanter. Alle parter har hele vejen igennem forløbet arbejdet utrætteligt på at nå frem til en god løsning for medarbejderne, og det samarbejde ser vi nu frem til at fortsætte, siger Jess Hansen, Industrial Relations Manager hos FLC.

I alt arbejder der omkring 600 på pladsen, de fleste er polakker, resten rumænere og danskere.

Aftalen kommer i kølvandet på en overenskomststridig strejke blandt de ansatte på Femern-forbindelsen, der blandt andet endte i Arbejdsretten.

Femern-forbindelsen er planlagt til at åbne i slutningen af 2029.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127