23948sdkhjf

Vagtskifte på Danhaus’ husfabrik i Esbjerg

I foråret solgte Danhaus sin elementfabrik i Esbjerg til Huscompagniet. Nu er nøglerne overdraget, og den nye ejer kan skrue op for sit rækkehusbyggeri

Danhaus' 12.000 kvm store elementfabrik i Esbjerg er nu givet videre til Huscompagniet. Fabrikken er blandt de største og mest moderne i Norden og producerer årligt elementer til 400 huse og har kapacitet til det dobbelte.

- Det er en stor dag med mange følelser i spil, når man overdrager nøgler. Både for den, der afleverer, og den der får dem. Det ved ejerne af de over10.000 huse, vi har produceret gennem fire årtier, alt om. Jeg ser vagtskiftet på fabrikken som en glædelig begivenhed for produktionen, fordi Huscompagniet er den rigtige ejer for fremtiden. En ejer, som kan løfte fabrikkens potentiale til nye højder, siger Johannes Wøldike Schmith, som gennem 12 år har stået i spidsen for Danhaus og været medejer i 10 år.

- Vi er lykkedes med vækst og udvikling, fordi vi har været omgivet af dygtige og dedikerede mennesker. 72 af Danhaus’ medarbejdere arbejder på fabrikken og sikrer, at Huscompagniet er kørende fra første dag med huselementer i samme høje kvalitet som altid. Derudover har resten af medarbejderteamet hos Danhaus, dygtige samarbejdspartnere og underleverandører en stor del af æren for fremgangen.

Beholder to Danhaus-selskaber
Familien Wøldike Schmith og familien Erben har beholdt ejerskabet af Danhaus byggeselskaber, blandt andre Danhaus Bolig Projekt A/S og Danhaus Boligprojekt Sjælland A/S. Her skal Johannes blandt andet sikre, at de mange rækkehuse, som er i ordrebogen, bliver færdiggjort og leveret i den kommende tid.

- Fabrikken er ’motorrummet’ i Danhaus, og den ligger mit hjerte nært. Derfor skal den overleveres bedst muligt til de nye ejere. Jeg har derfor aftalt med Huscompagniet, at jeg har fokus på den opgave frem til udgangen af august 2022. Herefter fratræder jeg formelt. Imidlertid har jeg lovet at stå til rådighed, hvis der er brug for sparring eller andet, siger Johannes Wøldike Schmith.

Når opgaverne er afsluttet, er han åben for, hvad fremtiden bringer. Måske skal han fortsætte med at bygge huse via de selskaber, han er medejer af, eller noget helt tredje.

- Det har været en fantastisk rejse i Danhaus. Fabrikken og medarbejdere kommer stærkt videre, og min styrke og interesse ligger i højere grad på at vækste forretningen end på daglig drift. Det gør mig glad og stolt, når jeg ser tilbage på de mange boliger, som Danhaus står bag. De er rammen om skønne hjem for tusindvis af familier, siger Johannes Wøldike Schmith.

Danhaus byggede i 1998 fabrikken i Esbjerg, og fokus har fra første dag været byggeri af huse og især rækkehuse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109