23948sdkhjf

Husbygger har vendt skuden

Efter en stor nedskrivning har Danhaus atter plus på bundlinjen

Der er markant forbedring at spore på bundlinjen hos Danhaus, som kom ud af 2021 med et resultat på 8,4 mio. kr. Året inden var resultatet -20,8 mio. kr. Udviklingen skyldes særligt ét projekt.

"Koncernen har i forbindelse med et projekt i 2019 omkring opførelsen af 20 kæde- og rækkehuse, konstateret omfattende fugt. og skimmelskader. Skaderne har krævet omfattende udbedringsarbejder, som har medført afholdelse af væsentlige omkostninger her til i regnskabsårene 2020 og 2021", fremgår det af ledelsesberetningen.

I juni 2021 indleverede koncernen et klageskrift til voldgiftsnævnet mod den tilsynsførende på projektet. Danhaus kræver en erstatning på 19,3 mio. kr., men modparten har nedlagt påstand om frifindelse. Danhaus regner dog med at få helt eller delvist medhold, fremgår det af ledelsesberetningen.

- Sagen er ikke færdig, og jeg tror, vi skal være heldig, hvis den bliver færdig i år. Vi er afsluttet bygherre, men ikke med den udførende part, fortæller adm. direktør i Danhaus Johannes Schmith, som peger på, at afskrivningen i 2020 havde stor indflydelse på sidste års regnskab.

Regnskabet for 2021 er dog en helt anden og positiv historie for koncernen, som betegner resultatet på 8,4 mio. kr. som tilfredsstillende. Forventning lød dog oprindeligt på 13-15 mio. kr., men forsinkelser grundet mangel i ressourcer i branchen betød, at de ikke kunne indfris.

Pres på priser og hænder

Som andre aktører i byggebranchen, har Danhaus naturligvis også iagttaget, at byggematerialer ikke længere koster, hvad de gjorde engang.

- I byggeselskaberne har det været udfordrende. Materialepriserne er på himmelflugt, men jeg synes, vi på grund af vores gode aftaler, som vi har haft gennem mange år, har været lidt forskånet.

Materialepriserne er på himmelflugt, men jeg synes, vi på grund af vores gode aftaler, som vi har haft gennem mange år, har været lidt forskånet Johannes Schmith, adm. direktør i Danhaus

-Vi har ikke oplevet de helt enorme udsving, men har oplevet en vis stabilitet, siger Johannes Schmith og nævner i forlængelse en anden problemstilling:

- Det er også udfordrende på medarbejdersiden. De shopper rundt som aldrig før. Desværre ligger det nok i projekt- og byggelederens DNA, fra dengang de var håndværkere. Lugter det bedre andre steder, så risikerer vi, de smutter.

Danhaus

  • Koncernens aktivitet omfatter produktion af byggesæt, komponenter og elementer, og herefter salg til tredjemand.
  • Danmark og Tyskland er de primære markeder.
  • Koncernen drives via de fuldt ejede selskaber: Danhaus Bolig A/S, Danhaus Bolig Projekt A/S, Danhaus Bolig Projekt Sjælland A/S, Selskabet af 01.11.1995 A/S, Guldrankevej 2 ApS samt Danhaus Rækkehuse Sjælland A/S.
  • I april blev Danhaus Production A/S solgt til HusCompagniet.

Direktøren fortæller, at koncernen har fået lavet en måling om medarbejdertrivsel med det mest udbredte værktøj i Danmark. Det resulterede i en meget høj scorer, man alligevel er der udskiftning i medarbejderflokken.

Forventer overskud

Det igangværende regnskabsår er startet godt ud hos Danhaus, der i hvert fald kan sætte flueben ved den første milepæl.

- Vi har lavet regnskab for første kvartal, og der holder vi kursen, siger Johannes Schmidt, der ikke tør spå om resten af året.

Koncernen oplyser i årsrapporten en forventning om et resultat på 10-12 mio. kr. efter skat i 2022

Året har indtil videre budt på en stor ændring i koncernen, der i slutningen af april kunne offentliggøre, at Danhaus Productions i Esbjerg var blevet solgt til Huscompagniet. Handlen får dog ikke indflydelse på regnskabet.

DANHAUS PRODUCTION A/S
Mio. kroner 2021 2020
Driftsresultat 10,2 -26,3
Bruttofortjeneste 74,7 33,1
Resultat før skat 10,4 -27,3
Årets resultat 8,4 -20,8
Egenkapital 39,1 30,7
Antal ansatte 118 103
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109