23948sdkhjf

Nyetableret fabrik sælger de første husbåde ”Made in Denmark”

Efter købet af en 8000 kvm stor fabrikshal i Orehoved på Falster indledte det tyske firma Stern Hausboot i denne måned sin danske produktion af husbåde, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Produktionskapaciteten øges hen over 2022 til mere end 100 af de flydende sommerhuse årligt, fortalte medejer og adm. direktør Bernd Muckenschnabel i forbindelse med etableringen i de danske farvande.

– Således kan på forhånd producerede moduler såsom vægge, tag eller badeværelsesenheder produceres på en meget effektiv måde og derefter monteres. Den stigende arbejdsproduktivitet nedsætter produktionsomkostningerne og muliggør på denne måde mere innovation, udtaler adm. direktør for udvikling og produktion, Stefan Bode, ifølge pressemeddelelsen nu.

Stern Hausboot har også indgået første partnerskaber med marinaer. De 10 første husbåde fra den danske produktion tilbydes med fortøjningspladser i området ved Limfjorden, og mere er ifølge en pressemeddelelse fra firmaet på vej.

Generelt ser Danmark ser et stort lys i er i mange henseender det perfekte hjemsted. Husbådfirmaet peger således på en kystlængde på 8750 km og 755 marinaer samt vandsport som en del af den danske kultur som forhold, der taler for den flydende succes - især da husbådmarkedet i deres optik er næsten ikke eksisterende i Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14