23948sdkhjf

113 bud på klodevenligt boligbyggeri

Initiativet Boligbyggeri - fra 4 til 1 planet er nu nået forbi den første deadline. Projektet har modtaget 113 bud på materialer, metoder og visioner for ny arkitektur, der respekterer de planetære grænser og sænker klimaaftrykket på nybyggede boliger markant. Det er resultatet af de to første såkaldte calls om bæredygtige løsninger og fremtidens arkitektur.

Det fremgår i en pressemeddelelse fra projektet.

– Vi har været spændte på at se, hvor mange der stod klar til at springe op på den brændende platform, og vi er glade og taknemmelige for det store engagement. Vi skal nu have overblik og i gang med at vurdere de mange ansøgninger. Herefter er det videre forløb med at udvælge de endelige løsninger og projekter lagt i hænderne på en jury, der mødes i august, fortæller projektchef Michael K. Rasmussen i pressemeddelelsen på vegne af Villum Fonden, der sammen med Realdania har afsat 60 mio. kr. til en fælles indsats, som skal anvise en mere bæredygtig vej til boligbyggeri.

Ender med byggerier i 1:1

De 113 bud, der nu er modtaget, omfatter løsninger via nye materialer og smarte, miljørigtige metoder samt en invitation målrettet unge arkitekter, der vil byde ind med principper for en ny arkitektur med lavt klimaaftryk.

– Målet for alle igangværende initiativer vil være at vise produkter og designforslag i 1:1 - som eksempelbyggerier, som skal opføres sammen med klimabevidste markedsaktører. Det vil sige investorer og udviklere, almene boligselskaber og entreprenører, som vil satse på at udvikle og opføre fremtidens bæredygtige bolig med et klimaaftryk, der er 75 pct. lavere end dagens byggeri, siger projektchef i Realdania Stig Hessellund. 

Han forventer, at invitationen til at byde ind med konkrete boligbyggerier udsendes i september.

– Det kommer til at kræve både visioner, mod og vilje at realisere målsætningen i Boligbyggeri fra 4 til 1 planet. Det vil kræve vidensdeling, samarbejde og nytænkning, og vi vil gøre vores bedste for at skabe de bedste rammer for alle, der har lyst til at være med, tilføjer Michael K. Rasmussen.

Der er et tredje call på vej i hus omkring eksisterende bæredygtige boligbyggerier i Danmark eller udlandet. Her er der frist den 1. juli.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109