23948sdkhjf

Rum tegner og Kjæhr & Trillingsgaard bygger fem etagers domicil til bilimportør

Bilimportøren Nic. Christiansen Gruppen kan se frem til at få et nyt fem etagers domicil på 9.550 kvm med kontor- og uddannelsesfaciliteter, et lyst atrium og stort showroom. 

Byggeriet på Sjællandsvej i Kolding er tegnet af arkitektfirmaet Rum og opføres af den lokale totalentreprenør Kjæhr & Trillingsgaard. Byggeriet skal DGNB-certificeres til minimum Guld.

Lokalplanen er netop godkendt, og projekteringen af byggeriet kan gå i gang. Det nye domicil forventes klar til indflytning i oktober 2024.

Rum har tegnet et domicil til virksomhedens godt 200 medarbejdere - med varierede kontorarbejdspladser, moderne møderum, et akademi til undervisning af mekanikere og forhandlere samt et stort showroom til udstilling af biler og ny teknologi.

– Husets hjerte er et lyst og åbent atrium, der skaber synlighed mellem etagerne, og en stor amfi-siddetrappe bliver samlingspunkt for medarbejdere og kunder. I stueetagen er der reception, showroom, auditorium, undervisningsfaciliteter, mødelokaler og tv-studie, der med deres udadvendte funktioner og synlighed bliver kernen i huset, fortæller projektchef Jakob Ivan Larsen fra Rum i pressemeddelelsen om indretningen.

Arkitektonisk bånd mellem nyt og gammelt

Arkitekturen i det nye domicil er inspireret af virksomhedens gamle hovedsæde, som blev opført i 1950’erne. Re­ferencen ses blandt andet i udformningen af de nye vinduespartier og bygningen, der vil rejse sig som et ikonisk hvidt tårn på grunden.

Også rent fysisk videreføres historien. Ud fra en bæredygtighedstanke og et ønske om at reducere den nye bygnings CO2-af­tryk genanvendes knust beton fra det gamle hus til et smukt støbt terrazzogulv i hele stueetagen.

Nic. Christiansen Gruppens ejere, koncernledelse og medarbejdere har deltaget aktivt i udviklingen af projektet og givet input til brugen af huset og ønsker til udformningen af det nye domicil.

– Det har været familiens ønske at trække referencer til det nuværende byggeri, der jo danner rammen for vores 55 år gamle virksomhed. Og det er lykkedes, fortæller medejer Camilla Avlbjerg Christiansen. 

lda

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125