23948sdkhjf

Udlejningsbranchen konsoliderer sig

Der sker fortsat opkøb og fusioner i den danske udlejningssektor, og udlejning breder sig til importvirksomhederne

Udlejning fylder mere i det danske landskab for maskiner og materiel. Udlejning er en fleksibel løsning, når kapaciteten skal reguleres hurtigt, enten på grund af stor aktivitet, eller vigende aktivitet, hvor man så hurtigt kan skille sig af med det igen.

Samtidig fortætter udlejningsbranchen den konsolidering, der har været i gang i flere år. Loxam købte senest JM Trykluft og har tidligere opsuget Cramo’s danske materieludlejningsaktiviteter. Senest har det finske Renta overtaget Lohke Udlejning. Den tyske Zeppelin-koncern har en meget stor udlejningsforretning i EU-landene. Landets største udlejer, GSV Materieludlejning er efter flere opkøb og sammenlægninger, blandet andet af Ramirents danske aktiviteter, selv opkøbt af franske Kiloutou. 

Der sker en konsolidering, som sikkert fortsætter, men konkurrencen er vi ikke bange for. Den har hele tiden været der, så det er sådan set ikke noget nyt Carsten Hoeck, adm. direktør Loxam

Importører udlejer også maskiner. Tyske Zeppelin, der har overtaget CAT-importen her i landet,  er påbegyndt opbygning af udlejning i Danmark. Scantruck A/S i Skive udlejer også, men ifølge adm. direktør Bo Sundroos, udelukkende rent-to-rent. Det vil sige at der kun sker udlejning til udlejningsselskaberne.

- Der sker en konsolidering, som sikkert fortsætter, men konkurrencen er vi ikke bange for. Den har hele tiden været der, så det er sådan set ikke noget nyt, siger Carsten Hoeck.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14