23948sdkhjf

Udlejer stærkt tilbage på sporet efter dyk i 2019

Loxam øgede på top og bund i regnskabet for 2021, i forhold til året før. Især bundlinjen er blevet sundere

Loxam øgede på top og bund i regnskabet for 2021, i forhold til året før. Især bundlinjen er blevet sundere

Det blev et tilfredsstillende år for det franskejede Loxam, der er det næststørste udlejningsselskab i Danmark efter GSV, men målt på udlejningssteder faktisk det største med 37 afdelinger rundt i landet.

Omsætningen nåede 512 mio. kroner i 2021 mod 490,3 mio. kroner året før. Det driftsmæssige resultat blev pænt meget bedre og havnede på 52 mio. kroner mod 32 mio. kroner året før, og på bundlinjen blev mere end fordoblet med 28,3 mio. kroner mod 11,6 mio. kroner året før. Det er faktisk det bedste resultat i de seneste frem år.

Fortsætter gode takter

- Det har været et år, hvor vi har fortsat de gode takter med forbedret fokus på lokale kunder, nye partnerskaber, samt en implementering af tilkøbte forretninger mv., siger adm. direktør Carsten Hoeck til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Det har været et år, hvor vi har fortsat de gode takter med forbedret fokus på lokale kunder, nye partnerskaber, samt en implementering af tilkøbte forretninger Carsten Hoeck, adm. direktør, Loxam

- Vi har haft - og har fortsat mange store kunder, som jo har givet masser af forretning, men derudover har vi arbejdet meget med at blive bedre til at udnytte vores lokale forankring, og dermed også at kunne servicere mindre lejekunder. Det handler i vid udstrækning om kundetilfredshed, som vi tager meget alvorligt, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad og tilføjer at konceptet med at være tæt på kunderne med en stærk lokal forankring er en integreret del af Loxam’s koncept.

Svært at spå

Carsten Hoeck er lidt usikker på, hvad den nærmere fremtid byder:

- Der er forandringer i luften, men måske bliver det ikke så slemt som man kunne frygte, for det går jo ganske pænt med god aktivitet i byggeriet. Der er ganske vist tegn på, at der kan komme en afdæmpning, siger han.

- De prognoser vi får, viser en afmatning, men ikke en brat opbremsning. Ordrebeholdningerne er virkeligt gode, og vidner om, at der fortsat vil være god aktivitet, siger han.

Bestilte i god tid

Selskabet har som alle andre haft svært ved at få fat i materiel til det høje aktivitetsniveau.

- Men vi forøgede i året vores investeringer med 50 procent i nyt materiel, og købte ind på et tidligere tidspunkt end vi plejer, nemlig sidste forår. Det betød også at vi faktisk kunne få det hjem, så vi kunne disponere, og det har også været med at trække i den rigtige retning, og gør det fortsat, siger han.

Det har betydet, at man i højere grad har kunnet tilfredsstille de kunder, der arbejder i de store byer, hvor der stilles krav til miljøet og dermed til det materiel der anvendes.

LOXAM A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 512 490
Primært resultat 52 32
Bruttofortjeneste 272 249
Resultat før skat 38 16
Skat af årets resultat - -
Årets resultat 28,3 11,6
Egenkapital 49 21
Antal ansatte 259 255
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.265