23948sdkhjf

Licitationen mener: Så er det op i omdrejninger, København

Byggesagsbehandlingen i Københavns Kommune har gennem flere år lidt under langsom sagsbehandling og en pukkel af sager, som har voldt både private og virksomheder store problemer, fordi de ikke kan komme i gang med deres byggerier.

Det fik sidste år kommunen til at bruge 11 mio. kr. til at købe privat hjælp for at få bugt med ventetiderne, og nu går teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) efter yderligere 9.9 mio. kr., så sagspuklen kan være afviklet i juli næste år.

Det er dog svært at tro på, at København skal komme endeligt i mål med puklen af sager. I forvejen er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på byggesager i København en af landets højeste.

Samtidig er kampen om personale til at behandle byggesagerne blevet større - ikke mindst blandt statikere og brandrådgivere, som også er eftertragtet i det private erhvervsliv.

Københavns Kommune er nødt til for alvor at kigge mod eksterne rådgivere til at varetage byggesagsbehandlingen. Der er ingen vej udenom. I forvejen er byggesagsbehandlingen vel et af de områder hos kommunerne, som med fordel kan udliciteres.

Så Københavns Kommune skal op i omdrejninger, hvis puklen skal ned. Historikken er ikke ligefrem med kommunen, og derfor vil det gavne, hvis den allierer sig med flere private virksomheder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125