23948sdkhjf

Elementproducent udvider direktionen med tidligere Lego-profil

Taasinge Elementers adm. direktør Martin Tholstrup har fået en ny makker i direktionen i form af Birgitte Clausen. 

Med erfaren med ledelse, udvikling og organisering fra stillinger i blandt andet Lego, Siemens og Velux, skal hun være med til at omsætte potentiale til vækst hos den store producent af træelementer, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af direktionen kommer efter et udviklingsforløb for ledergruppen i Taasinge Elementer, hvor Birgitte Clausen var facilitatoren af forløbet.

– Vi er inde i en meget positiv udvikling og er nået til et punkt, hvor der er brug for at styrke ledelsen for at løfte Taasinge Elementer til det næste niveau. Vi har det seneste halve år arbejdet tæt sammen med Birgitte Clausen, og det har fungeret fantastisk godt for begge parter, siger Martin Tholstrup i pressemeddelelsen.

Todelt ledelse

I den nye direktion vil Martin Tholstrup formelt have titel af adm. direktør. Men i praksis vil han og Birgitte Clausen være ligestillede direktører uden særskilte ansvarsområder. 

En todelt ledelse skal give mere kvalificerede beslutninger og bedre forudsætninger for at skabe en vækststærk organisation.

- Vi mener, at vores respektive kompetencer udnyttes bedst i et ligeværdigt samarbejde. Jeg har en dyb indsigt i markedet efter mange år i branchen, mens Birgitte har stor erfaring med ledelse og organisering fra store internationale virksomheder, siger Martin Tholstrup.

- En ultra interessant mulighed

Taasinge Elementer er lige nu undervejs i en omfattende, strategisk proces, der medfører industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet. Sideløbende vokser interessen for at bygge med træ som led i den grønne omstilling. Ansættelsen af Birgitte Clausen skal være med til at sikre, at Taasinge Elementer på alle niveauer er i stand til at gribe mulighederne i et voksende marked for bæredygtige byggeløsninger.

Siden 2014 har Birgitte Clausen drevet egen virksomhed, Struqtures, der tilbyder ledertræning og software til organisationsudvikling. Med beslutningen om at takke ja til et direktørjob hos Taasinge Elementer, træder hun nu et skridt tilbage i firmaet og overlader den daglige ledelse og en del af ejerskabet til to kollegaer.

- Jeg havde ikke forudset, at jeg allerede nu skulle træde i baggrunden i min egen virksomhed. Men jeg brænder for forretningsudvikling, og Taasinge Elementer er en ultra interessant mulighed. Vi er kommet tæt på hinanden gennem de seneste måneder og har oplevet et match, som smager af mere, både personligt og værdimæssigt, siger Birgitte Clausen.

Taasinge Elementer A/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 83,580 65,728 64,807
Primært resultat 5,700 -4,197 -3,006
Resultat før skat 3,146 -5,530 -5,995
Årets resultat 2,188 -4,313 -4,692
Egenkapital 2,326 -0,843 3,464
Antal ansatte 165 157 148
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: Taasinge Elementer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.705